Golf met foie gras
De golfclubs van Le Gouverneur en La Bresse in het Franse Ain-departement: voor wie na een partijtje golf ook culinair wil worden verwend.
We geven het toe: het verblijf van de Rode Duivels deze zomer in de golfclub van Le Gouverneur (Monthieux, niet ver van Lyon) heeft hun prestaties niet echt bevorderd. Maar het heeft de populariteit van het country-clubhotel zeker en vast ook geen schade berokkend. Integendeel: alleen al in juli mocht het hotel Au Gouverneur 250 Belgische gasten verwelkomen. Of de Belgen allemaal kwamen om golf te spelen (twee keer 18 holes, één keer 9 holes) weten we niet. Even doorslaggevend zal wel het viersterrenhotel geweest zijn, en dan vooral zijn gastronomisch restaurant. Aan het fornuis daar staat Antoine Fromont, een man die gedurende zes jaar kookles gaf aan de school van Paul Bocuse.
De golfclub van Le Gouverneur heeft twee par 72’s: Montaplan en Le Breuil. Beide werden ontworpen door Didier Fruchet en George Will (de voormalige trainer van de Belgische federatie).
Montaplan (tijdens de Mundial het lievelingsparcours van Luc Nilis en Lorenzo Staelens) speelt het vlotst: er zijn grote fairways en hoge en goed beschermde greens. Nadeel is dat het terrein maar 5959 meter lang is. Le Breuil van zijn kant staat in de rangschikking van de mooiste golfparcours in Frankrijk op de achttiende plaats. Volkomen terecht: het domein werd Le Paradis Nature gedoopt door de ontwerpers (in 1993) en strekt zich uit rond het Kasteel van Breuil (14de eeuw), verblijfplaats van de gouverneur van Dombes; al eeuwen is de regio het favoriete jachtterrein van heel wat Fransen, maar het is ook een romantische streek met rijm ‘s ochtends, een prachtig licht overdag en schitterende zonsondergangen. Op de laatste holes moet de golfer tussen gras en riet mikken… het spel van de magie tussen water en lucht.
Bezoekers van het hotel Au Gouverneur kunnen ook een uitje maken naar een ander terrein van hoog niveau: de golf van Bresse, op 25 minuten rijden in Condeissat. Het parcours werd uitgetekend door Jeremy Pern en strekt zich uit over een domein van negentig hectaren weiland, bossen en vijvers. Het doet denken aan La Marache van de Waterloo GC, aan Sart-Tilman en Mont-Garni… solide referenties voor een terrein dat nog geen acht jaar oud is. En ook hier kan u lekker eten: de typische cuisine bressane: kikkerbilletjes, poulet de Bresse à la crème, foie gras maison. Na al dat goeds, komt het er alleen op aan het hoofd koel te houden bij de putting…
JOHN BAETE
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier