Geen doemdenker

De Brugse vastgoedondernemer Filip Dewaele traint voor kwarttriatlons, houdt van dansvoorstellingen en luistert met de glimlach naar de piano-oefeningen van zijn dochters.

Wat was uw grootste avontuur?

“Midden de jaren negentig, de gsm bestond nog niet, hebben we een paar weken door Ethiopië gereisd. Je kan je je nu niet meer inbeelden dat je drie weken onbereikbaar bent.”

Wat was uw beste investering ooit?

“Onze vleugelpiano. Mijn dochters spelen muziek en zo hoor ik elke dag pianoklanken thuis. Wat is er mooier?”

Wat wordt onderschat?

“Met welke gedrevenheid sommige medewerkers de zaak vooruithelpen. Vroeger dacht ik altijd ‘wat je zelf doet, doe je beter’. Ik ben er nu van overtuigd dat het eerder omgekeerd is.”

Het beste managementboek?

Customers the day after tomorrrow van Steven Van Belleghem. Als je zo’n boek leest, bengel je constant tussen een gevoel van ‘wat een uitdaging, we gaan ervoor’ en angst voor wat op ons afkomt.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik doe mee aan kwarttriatlons. Het leuke eraan is dat de trainingen zeer afwisselend zijn. Lopen langs de Brugse vesten, zwemmen in de Damse Vaart, fietsen met vrienden in het weekend.”

Wat wordt overschat?

“Een dikke auto als statussymbool.”

Doet u aan cultuur?

“We gaan graag naar dansvoorstellingen in het Concertgebouw in Brugge. We zijn fan van het werk van de choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, de artistiek directeur van Ballet Vlaanderen.”

Uw beste beslissing?

“Trouwen met Joëlle, we zijn dit jaar twintig jaar getrouwd.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“Als jonge makelaar heb ik me weleens kwaad gemaakt tegenover klanten, leveranciers en medewerkers omdat ik overtuigd was van mijn gelijk. Dat heb ik afgeleerd.”

Waar ligt u wakker van?

“Vastgoedmakelaars zijn tussenpersonen en we weten dat alle intermediaire beroepen vroeg of laat onder druk komen. Ik ben geen doemdenker die het beroep van vastgoedmakelaar ziet verdwijnen. Ik ben er wel van overtuigd dat ons werk er over vijf jaar helemaal anders zal uitzien dan vandaag. We werken volop aan dat veranderingsproces.”

Filip Dewaele (48) is de CEO van Dewaele Vastgoedgroep, een van de grootste makelaarsgroepen van het land.

Geen doemdenker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content