Europees reveil

De overwinning van Francesco Molinari in de British Open was de eerste in een grandslamtoernooi, sinds Sergio Garcia in de Masters van 2017. De Noord-Ier Rory McIlroy en de Engelsman Justin Rose werden tweede. Goed nieuws voor Europa, in de aanloop naar de Ryder Cup. Temeer omdat de Amerikanen Dustin Johnson, Justin Thomas en Bubba Watson onderuitgingen in de Schotse bunkers.

Voor onze landgenoot Thomas Pieters verliep de British Open niet zoals verhoopt. De Antwerpenaar werd 28ste. Pieters is veel ambitieuzer. Bovendien hoopte hij op de British Open te kunnen uitpakken met een krachttoer, om zo aanspraak te kunnen maken op een plaats in het Europese team dat het in september in de buurt van Parijs opneemt tegen de Amerikanen. Die krachttoer bleef uit.

Daarmee is Pieters natuurlijk nog niet uitgeteld voor de Ryder Cup. De Europese kapitein, Thomas Bjorn, maakt de twaalf namen voor de grote tweejaarlijkse afspraak pas binnen een maand bekend. Om alsnog een wildcard te pakken te krijgen, moet Pieters een topprestatie neerzetten op de USPGA, een toptoernooi dat van 9 tot 12 augustus wordt gespeeld op de Bellerive CC in Missouri.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content