Er is leven na Enron
Na de mislukte fusie met KPMG loodste Andersen-topman Ludo De Keulenaer 800 man naar Deloitte. Nu is hij er country managing partner.
Sinds begin deze maand is Ludo De Keulenaer (50) country managing partner van Deloitte, met een omzet van 312 miljoen euro en 2100 medewerkers het grootste auditkantoor van ons land. Geleidelijk zal deze voormalige managing partner van wijlen Andersen Belux de taken overnemen van huidig gedelegeerd bestuurder Jos Beddegenoodts, die zich vanaf 31 mei 2005 louter op toezichtfuncties binnen de groep zal concentreren.
Na zijn studie Handels- en Financiële Wetenschappen aan de Vlaamse Economische Hogeschool ( Vlekho) in Brussel startte De Keulenaer zijn loopbaan in 1976 bij de auditafdeling van Andersen. Daar werkte hij zich op van directeur tot vennoot. Als erkend bankrevisor adviseerde hij de overheid bij de privatisering van de Nationale Maatschappij voor Krediet aan de Nijverheid ( NMKN) en de Investeringsmaatschappij voorVlaanderen ( Gimv). Tussen 1992 en 2000 zetelde hij in de Commissie van Toezicht binnen het Instituut der Bedrijfsrevisoren.
Tijdens de Enron-crisis hield De Keulenaer de nationale afdeling van Andersen boven water. Na het afspringen van de gesprekken met KPMG, dat weinig voor een fusie voelde, sloot de Antwerpenaar een overeenkomst met Deloitte. Alle 800 medewerkers volgden in mei 2002 zijn overstap en zijn vrijwel allemaal gebleven. Als rechterhand van Beddegenoodts stippelde hij mee de strategie van de groep uit. “Als enige firma van de zogenaamde Big Four blijft Deloitte opteren voor een multidisciplinaire dienstverlening met een volledig aanbod in alle bedrijfssegmenten”, aldus De Keulenaer. “Elke maandag screenen we de nieuwe kandidaten, zodat er geen managementadvies aan auditklanten gegeven wordt. Zo vermijden we belangenconflicten.”
Door de benoeming van het nieuwe managementteam kiest Deloitte voor een continuïteit van het beleid. De Keulenaer: “Zo vermijden we speculaties over mogelijke opvolging. Wel vereist ons huidige marktleiderschap een andere aanpak dan toen we nog een relatief kleine speler waren. We zullen meer nadruk leggen op onze rol als professionele dienstverlener. Ook zullen we met de jaarlijkse aanwerving van 160 universitairen meer aandacht aan human resources besteden.” E.P.
E.P.
“Elke week screenen we onze kandidaten om belangenvermenging te vermijden.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier