Eerder generalist dan specialist

WIE

Peter Dennes (45)

WORDT

Algemeen directeur van Globis, een softwarebedrijf voor logistiekedienstverleners in Aalst.

WAS

Peter Dennes behaalde een master handelsingenieur aan de KU Leuven. Hij begon zijn carrière in de financiële sector bij Fortis. Daarna nam hij financiële en strategische functies op, onder andere bij Daikin. Ervaring in de software- en de logistieke sector deed Dennes op bij ADP (software voor autodealers) en Univar, een logistiek bedrijf actief in de chemische distributie. Onlangs behaalde hij nog een Executive MBA aan de Antwerp Management School.

WIL

Als general manager zal Peter Dennes de operationele en financiële leiding van het softwarebedrijf op zich nemen. Karel Van den Berghe, de oprichter en CEO, zal focussen op de strategie van het bedrijf. “Globis heeft een sterk groeitraject afgelegd. Het softwarebedrijf kende de jongste vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 30 procent”, weet Dennes. Hij zal zich bezighouden met de structurele omkadering en verdere professionalisering van de activiteiten van Globis. Het technologiebedrijf telt meer dan vijftig medewerkers. “Het is nu belangrijk dat we kunnen oogsten wat de afgelopen jaren is gezaaid”, zegt de nieuwe topman.

Peter Dennes, naar eigen zeggen eerder een generalist dan een specialist, tekent het businessplan uit voor de komende jaren en zal instaan voor de uitvoering ervan. Hij ziet nog veel groeipotentieel voor Globis in de transport- en logistieke sector. “Het is een wereld die op het gebied van digitalisering en automatisering nog in zijn kinderschoenen staat. Er wordt nog heel veel met papier gewerkt. Er kan nog een pak efficiëntiewinsten geboekt worden in de sector.” Het financieren van de sterke groei en de verdere internationalisering van de activiteiten ziet hij als de belangrijkste uitdagingen voor Globis.

VRIJE TIJD

Peter Dennes is een fervent skiër en fietser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content