Een boetiek bij de golfcourse

Brusselaar Joël Duysan zet de schouders onder de Golf Repair Shop.

Joël Duysan (41), een Solvay-boy, kreeg het voor elkaar: hij maakte van zijn passies zijn beroep. De wisselagent bij Leleux heeft golfhandicap 6 (hij debuteerde bij Rigenée, trok dan naar Sept Fontaines en is nu lid van Waterloo en Het Zoute). “Beurs en golf, dat zijn mijn hobby’s,” glundert hij. “Fantastisch dat ik die kan combineren.”

Duysan is vennoot in de onderneming Golf Repair Shop, samen met Antony Feuillade (32), een Franse teaching pro uit Biarritz, die al lang in België woont. “Het begon allemaal aan de Baskische kust,” vertelt Duysan. “Ik ontmoette Antony tijdens een Pro Am in Biarritz en hij vertelde me over een project: een golfacademie oprichten in België, naar het voorbeeld van die van Biarritz, wellicht de mooiste practice van de wereld. We koesteren nog altijd dat plan, alleen is er tijd nodig om de nodige vergunningen te krijgen. In België startten we wel al de Golf Repair Shop op, een concept dat vergelijkbaar is met dat van skiwinkels in de winterstations. We ontfermen er ons over het materieel. Herstellen en onderhouden in een mum van tijd.”

Er waren elf dergelijke shops in Frankrijk en in juli 2003 startte het duo een vestiging in Ukkel. Sindsdien zijn er twee winkels bijgekomen, in Gent en in het Zoute, en twee in de clubs Sept Fontaines en Rigenée. Duysan en Feuillade hebben ondertussen ook het huis overgenomen dat destijds met het concept uitpakte, de legendarische boetiek in Biarritz. “Nu dromen we van een echte winkelketen in België, zoals in Frankrijk, en van een Europese keten vanuit de Benelux en daarna Spanje. Het recept blijft overal hetzelfde: een semi-pro of een pro vangt de klanten op en zorgt voor fitting en herstellingen. De winkels zien er overal hetzelfde uit: vloer van beton, racks van staal, de werkplaats zichtbaar en een plasmascherm met live golf. Ook nieuw is dat we een breed textielgamma aanbieden.”

Het huis wil ook sponsoren. Zo vroeg Golf Repair Shop Florence Descampe om opnieuw in het circuit te stappen en er is sponsoring voor Nicolas Colsaerts, Arnaud Langenaeken en Eric De Doncker. En dan is er nog het project rond Jérôme Theunis. Duysan: “We geloven in het potentieel van Jérôme en we hebben zijn management in handen genomen. Omdat we hem de middelen willen geven om als speler te groeien. Hij wordt gecoacht in Biarritz.” John Baete

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content