DWS beschuldigd van greenwashing

Het aandeel van de Duitse vermogensbeheerder DWS verloor 14 procent na berichtgeving in The Wall Street Journal over misleidende ESG-claims van DWS. ESG staat voor aandacht voor milieu (environmental), maatschappij (social) en deugdelijk bestuur (governance). De zakenkrant besloot op basis van interne mails en presentaties en een getuigenis van het voormalige hoofd duurzaamheid dat de beleggingsstrategie te rooskleurig wordt voorgesteld.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC en de federale aanklagers zijn na de berichtgeving een onderzoek gestart. De SEC richtte eerder dit jaar een taskforce op om bedrijven op de vingers te tikken wanneer ze hun inspanningen voor duurzaamheid overschatten. Het is een eerste belangrijke test om na te gaan hoe hard de toezichthouders willen controleren en eventueel ingrijpen.

DWS, een dochter van Deutsche Bank, ontkent de beschuldigingen van de vroegere werknemer en blijft achter de rapportering over duurzaamheid staan. De vermogensbeheerder voegt eraan toe dat het een traditie van ruim meer dan twintig jaar heeft in duurzaam en verantwoord beleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content