Door de ogen van een hacker
Sweepatic geeft bedrijven inzicht in hun digitale voetafdruk, zodat ze zich beter kunnen wapenen tegen cybercriminelen. Met een groeiend klantenbestand en een geplande kapitaalronde wil de Leuvense start-up volgend jaar uitbreiden naar het buitenland.
Het internetplatform van Sweepatic imiteert technieken die computerkrakers gebruiken om hun slachtoffers door te lichten, uniek in de sector van computerbeveiliging. Vergelijk het met voortdurend zoeken naar zwakke en onvoldoende beveiligde en vergeten plekken, vertelt Stijn Vande Casteele, de CEO van Sweepatic.
“Grote bedrijven en organisaties investeren in mensen, processen en technologie om hun meest gevoelige informatie te beschermen. Maar doorgaans besteden ze te weinig aandacht aan hoe zij in het vizier komen van steeds creatiever en inventiever wordende cybercriminelen. Onze oplossing laat bedrijven door de ogen van een hacker naar hun digitale voetafdruk kijken. Net zoals een inbreker door de straten van een stad zou rijden, om huizen in kaart te brengen, te tellen hoeveel ramen er zijn of welke zijdeuren gemakkelijk geopend kunnen worden. Met die inzichten kunnen bedrijven hun beveiliging optimaliseren.”
Bedrijven staan er niet bij stil hoeveel gegevens ze achterlaten die criminelen kunnen gebruiken. Stijn Vande Casteele: “Ons tweede product is een geavanceerd alarmsysteem dat bedrijven waarschuwt wanneer hackers hen doorlichten. De Sweepatic Beacons worden rechtstreeks geïnjecteerd in het bedrijfsnetwerk en activeren alarmsignalen wanneer ze in de kijker van een computerkraker belanden. Zo helpen we onze klanten met gerichte informatie, zodat ze tijdig kunnen reageren. Daarnaast geven we bedrijven advies over hoe ze hun inbraakrisico kunnen terugdringen, en zo minder aantrekkelijk worden voor criminelen.”
De klanten van Sweepatic zitten vooral in de financiële sector.De starter haalde zopas een klant uit Groot-Brittannië binnen, en wil volgend jaar kapitaal ophalen om zijn buitenlandse groei mee te stimuleren.
Dimitri Dewever
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier