“Dit jaar nog honderd aanwervingen”

Steven Van Hoorebeke verwacht forse groei bij LogicaCMG.

Steven Van Hoorebeke is terug waar zijn carrière in 1984 in de informatica begon, bij het Britse Logica, dat intussen met het Nederlandse CMG gefuseerd is tot LogicaCMG. Vertrok hij aan de top van Oracle Belgium omdat hij opzag tegen de fusie met Peoplesoft? Van Hoorebeke: “Integendeel, ik stond daar volkomen achter, maar er komt een volledig geïntegreerde Benelux-organisatie bij Oracle. Dat was de reden voor mijn vertrek.”

Maar na vijftien jaar vindt hij Logica terug als een veel groter – 350 mensen – en grondig veranderd bedrijf. “De fusie met CMG was een cultuurschok. Logica was sterk in projecten, CMG was groter in België en deed vooral detachering.” De twee groepen zijn nu samengebracht achter de imponerende, modernistische gevel aan het Woluwedal in de Brusselse rand. Smeden van een bedrijfscultuur en efficiëntere organisatie staan nog op de agenda. Steven Van Hoorebeke heeft de naam voorzichtig te zijn – ondanks zijn zwak voor mountainbiken – maar over LogicaCMG België is hij Verhofstadtiaans voluntaristisch. “We proberen dit jaar nog een honderdtal mensen aan te werven. De business is er, maar we kunnen er onvoldoende op inspelen.” De juiste profielen vinden, is een probleem.

Logica (dat meer dan 9 miljoen euro afschreef op zijn Administra/CIM/Hardi-acquisitie uit 1998) en CMG hadden in België een zwak 2003 en ook in 2004 stonden de winstmarges nog onder druk in de Benelux. Maar de groep heeft mooie referenties bij vaste en mobiele operatoren, in financiële diensten en bij nutsbedrijven. Steven Van Hoorebeke wil nu uitbreiden in outsourcing, bij de overheid en in de industrie, waar hij hoopt te scoren met oplossingen die elders in de internationale groep hun degelijkheid al hebben bewezen. “Daar hebben we een sterk punt tegen lokale concurrenten.”

Oracle heeft skipper Larry Ellison, LogicaCMG heeft Martin Read. “Maar de afstand tussen basis en top is bij LogicaCMG veel kleiner dan bij bepaalde Amerikaanse bedrijven,” lacht Van Hoorebeke. “Op een week had ik het volledige executive management gezien. Dat was een aangename verrassing.”

Steven Van Hoorebeke (47).

Gehuwd, drie kinderen. De oudste is zeventien, de jongste vier.

Is: managing director LogicaCMG Belgium.

Vrije tijd: mountainbiken, golf.

B.L.

“De business is er. Het probleem is voldoende mensen vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content