Digitale administratie op bouwwerven

© Getty Images/Westend61

Conneqtr ontwikkelt digitale tools voor de bouwsector. CEO Steven Everaert legt uit hoe die de werfadministratie gemakkelijker maken.

Wat is Conneqtr? “Conneqtr ontstond in de innovatie-afdeling van ADEB-VBA (de vertegenwoordiger van de grote bouwbedrijven in België, nvdr) en werd onlangs gelanceerd als een autonome spin-off. Ik heb onder meer gewerkt voor Microsoft, Mediafin en verschillende start-ups. Co-founder en CTO Wouter Hendrickx draaide mee bij KBC en was betrokken bij de opstart van verscheidene bedrijven.”

Wat is uw missie? “We willen via co-creatie applicaties ontwikkelen die als standaard in de sector gelden. Ons onlineplatform Zen helpt bij de verplichtingen voor aanwezigheidsregistraties en kwalificaties van onderaannemers, terwijl de mobiele app Smooth het leveringsproces digitaliseert. Beide worden getest en zullen na de zomer beschikbaar zijn.”

Hoe groot is de vraag? “We mogen best trots zijn op de doorgevoerde digitalisering in de bouwsector. Maar in de werfadministratie is nog werk aan de winkel. De papieren rompslomp brengt veel tijdverlies mee. Doordat bouwbedrijven lage winstmarges hebben, is de ruimte voor zware investeringen beperkt.”

Welke meerwaarde biedt u? “Onze digitale oplossingen verbinden alle betrokkenen in de waardeketen: bouwheren, architecten, leveranciers en aannemers. We focussen op de niet-competitieve, ondersteunende processen. Zo zorgen we voor ruimere inzichten en efficiëntiewinst voor elke partij.”

Welke steun krijgt u? “Conneqtr kwam tot stand dankzij de hulp van het acceleratorprogramma Start it @KBC. Ook zeven Belgische bouwgiganten schaarden zich vanaf het eerste uur achter het initiatief: Artes, Besix, Denys, Dethier, Stadsbader, Visser & Smit Hanab en Wyckaert. Een krachtig signaal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content