De vliegende Belg

Ondanks zijn jetlag haalde de Belgische nummer één Nicolas Colsaerts ook in Sevilla de top tien.

Na twee toernooien in Azië keerde Nicolas Colsaerts vorige week terug naar het Europese vasteland. Als een tevreden man, want hij was achtste geworden in de Volvo China Open, een puik resultaat. Daarna werd hij 33ste in Korea, tijdens het Ballatine’s Championship op het eiland Jeju, in een toernooi dat werd beperkt tot drie parcours omwille van de danteske weersomstandigheden. Ook dat was voor de Brusselaar een positieve ervaring. “Ik sloeg twee keer 71, wat best goed was als je rekening houdt met het weer, en ’s zondags had ik pech. Mijn bal belandde vaak in de bunkers, een 74 was het resultaat. Maar ik sloeg wel het verst vanaf de T en putte goed.”

Van Korea ging het dus naar Sevilla voor de Spaanse Open, waar Colsaerts dinsdag aankwam na tussenlandingen in Sjanghai, Frankfurt en Madrid. “Ik was blij dat ik weer in Europa was, hoewel ik last had van het tijdsverschil. Mijn caddie Brian kwam dinsdag ook aan en we konden het parcours goed verkennen. De rough is er zo dichtbegroeid dat je er de bal heel moeilijk uit krijgt met een andere club dan een negen.”

Colsaerts begon goed aan het toernooi met 71, 66 en 72, en begon zondag als zevende in het klassement. Hij sloeg een degelijke 70 en werd uiteindelijk zesde (-9 in totaal op twee slagen van de Spaanse winnaar Alvaro Quiros, die de Engelsman James Morrison klopte in de play-off). Meteen het beste resultaat van het jaar voor de Belg. “Ik begin beter te spelen omdat ik erin slaag om heel geduldig te blijven”, analyseert hij zelf. “Nu voel ik perfect aan wanneer ik wat dieper kan gaan en wanneer niet. Op mijn leeftijd is dat een normaal proces. Toen ik die 66 liet optekenen, lukten mij een paar heel mooie slagen. Zondag had ik beter gekund, zoals toen die vier putts net langs de hole liepen voor birdie op de 13, 14, 16 en 17. Met deze tweede toptienplaats van het seizoen zit ik al bij 120.000 euro aan prijzengeld. Als ik aan het einde van het seizoen 260.000 haal, dan sta ik in de top vijftien en ben ik geplaatst voor 2011. Nu vertrek ik naar Turijn en van daar naar Wentworth, een heel lang terrein waar ik dolgraag speel. Daarna gaan we trainen voor de kwalificaties van de Amerikaanse en Britse Opens van 24 mei en 7 juni, telkens 36 holes op een dag. Natuurlijk droom ik ervan om op Pebble Beach en St. Andrews te kunnen spelen.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content