De methodologie achter de toppen

Wie boekt de grootste omzet? Welk bedrijf boekt het meest winst? Welke onderneming is de grootste werkgever? Wie betaalt het meest belastingen en sociale bijdragen?

Trends lijst de volgende weken per provincie de bedrijven op volgens een aantal criteria: omzet, investeringen, winst, toegevoegde waarde, aantal werknemers en betaalde belastingen. Deze week kunnen de Limburgse bedrijven ontdekken hoe hoog ze scoren op verschillende fronten.

De ranglijsten zijn gebaseerd op de gegevens die de Trends Top 100.000 verzamelt op basis van de balansen en de jaarrekeningen die de ondernemingen elk jaar neerleggen, en ze werden verder verfijnd door de redactie. Het gaat om de cijfers voor 2010, de recentst beschikbare jaargang van de jaarrekeningen. Bij elke ranglijst tekenen we een portret van een van de protagonisten. Dat hoeft niet de koploper van de lijst te zijn, omdat die bijvoorbeeld al in een andere lijst aan bod kwam, of omdat het om een uitzendkantoor of coördinatiecentrum gaat, waarvan de cijfers niet de echte economische omvang van het bedrijf weerspiegelen.

Deze week is Antwerpen aan de beurt, op 19 april Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content