De Lijn vervoerde 140.000 bezoekers van Pukkelpop

© belga

De Pukkelpop-shuttles van De Lijn hebben 140.000 bezoekers vervoerd. Vorig jaar waren dat er net geen 170.000.

Op donderdag en vooral op vrijdag lag de bezetting lager dan vorig jaar. De Lijn verwachtte dan ook een kwart minder festivalgangers dan vorig jaar op de Pukkelpop-bussen, maar de laatste festivaldag en de uittocht van de kampeerders hebben veel goedgemaakt.

Zaterdag namen meer dan 33.000 bezoekers de bus, terwijl de shuttles ook tijdens de afvoer op zondag afgeladen vol richting het station van Hasselt reden.

“Zaterdag was gelukkig zoals vanouds een absolute topdag en ook de afvoer op zondagmorgen was top”, zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn. “Niet voldoende om de mindere bezetting van vrijdag weg te werken, maar het haalt het eindcijfer toch wel op.”

Op Camping Relax waren er dit jaar minder kampeerders. Dat had een grote impact op de bezetting van de zogenaamde internal shuttle, die tussen het festival en de camping pendelde. Vooral op woensdag, donderdag en vrijdag was het op de shuttle een stuk rustiger dan andere jaren. Zaterdag en zondagmorgen was er wel een piek in de bezetting.

Deze editie zakten opvallend veel festivalgangers met de streeklijnen af naar Kiewit. Op zaterdag legde De Lijn zelfs een extra shuttledienst in tussen Noord-Limburg en Kiewit ter versterking van de streeklijnen. Ook de nachtbussen op de streeklijnen werden dit jaar veel gebruikt, hoewel de bezetting sterk schommelde van lijn tot lijn. Zo bleken de nachtbussen naar Noord-Limburg het meeste succes te hebben, maar ook die naar Bilzen en Kinrooi bleken populair.

Op de lijnen naar Noord-Limburg, op die naar Heusden-Zolder, Beringen en Leopoldsburg, en op de as Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt werden meerdere bussen ingezet.

In totaal zette De Lijn tijdens Pukkelpop 145 extra bussen en 203 chauffeurs in, terwijl 22 lijncontroleurs en begeleiders alles in goede banen leidden aan de verschillende festivalhaltes.

Partner Content