De klimkampioen

Er lijkt geen rem meer te staan op de prijsevolutie van de Oost-Vlaamse nieuwbouwappartementen. De stad Gent is nu ook duurder dan de stad Antwerpen.

De voorbije zes maanden dikte het prijsniveau op de Oost-Vlaamse nieuwbouwmarkt aan met 3,5 procent. De gemiddelde vraagprijs bedraagt nu 2800 euro per vierkante meter. Op jaarbasis bedroeg de prijsklim 4,5 procent. Oost-Vlaanderen is daarmee de Vlaamse klimkampioen.

Op de regio Eeklo na stegen de prijzen in alle regio’s van Oost-Vlaanderen. In Eeklo noteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners een prijsdaling van 4,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Ondanks die correctie ligt de gemiddelde prijs (2500 euro/m2) in Eeklo nog altijd 5,5 procent hoger dan een jaar geleden.

Op jaarbasis liet de opwaartse prijsdruk zich vooral voelen in de Gentse Rand (+7,5 %) en Gent Stad (+6,5%). In Gent Stad rondde het prijspeil de kaap van 3300 euro. Daarmee is de stad nu ook duurder dan Antwerpen Stad (3275 euro/m2). In eigen provincie is Gent veruit de duurste stad. In Aalst, de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen, bedraagt de gemiddelde vraagprijs 2662 euro per vierkante meter.

Project in de kijker

In oktober 2018 is Revive in Gentbrugge begonnen met de bouw van de nieuwe buurt Rute. De naam verwijst naar het verleden van de site, waar Sidaplex tot 2011 vensterfolie produceerde voor briefomslagen, de zogenaamde ruitjes. De site ligt vlak bij de Schelde en op wandelafstand van het natuurgebied de Gentbrugse Meersen.

Er komt een mix van 105 woningen en appartementen. De eerste fase omvat 55 appartementen en 19 woningen met een privétuin. Het project voorziet ook in een kinderdagverblijf en een publieke groenzone. Het ontwerp van de woningen is van de hand van CAAN Architecten en BLAF Architecten. De autoluwe wijk zal verwarmd worden zonder fossiele brandstoffen.

Voor een appartement met een slaapkamer beginnen de prijzen vanaf 214.000 euro. Voor een tweeslaapkamerappartement is dat 286.000 euro. De woningen hebben drie of vier slaapkamers en de prijzen beginnen vanaf 409.000 euro. De oplevering van de eerste wooneenheden is gepland rond de zomer van 2020.

De klimkampioen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content