‘De kers op de taart’

Robby Vanuxem, de topman van Hays België, kan sambadansen. De veertiger ontspant op het golfterrein en in de fitnesszaal. Hij droomt van een wereldreis en zou graag zijn oude dag in Zuid-Europa doorbrengen.

Wat was uw grootste avontuur?

“Goede vrienden van mij werken als expat in Brazilië en ze daagden me een paar jaar geleden uit om mij eens te wagen aan de carnavalgekte in Rio de Janeiro. In de Sanbodromo heb ik toen meegedanst en gezongen met een professionele groep sambadansers.”

Wat is het beste boek dat u las?

The Truth Machine van Paul Vigna en Michael J. Casey. Het boek gaat over de impact van blockchain en artificiële intelligentie op de economie en de samenleving. Ik vind dat zeer interessant. In welke mate zullen banen verdwijnen door technologie, zal blockchain de wereld vooruit helpen?”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat ik vandaag op deze stoel zou zitten. Ik ben veertig en sta bijna vier jaar aan het roer van een rekruteringskantoor met meer dan 200 medewerkers. Dat had ik nooit durven te dromen. Ik ben hier zeventien jaar geleden gestart in een kleine organisatie met 35 medewerkers en heb mee kunnen bouwen aan de groei. Wat ik vandaag doe, is de kers op de taart.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik spendeer veel tijd aan mijn vriendenkring, ga graag op vakantie, eens lekker gaan eten. Ik ben gestart met golfen bij de Brasschaat Open Golf. Dat is een leuke ontspanning, in het groen, competitief en op uw eigen tempo. Ik spendeer ook tijd in de fitness. Een goede balans tussen hard werken en voldoende ontspanning is heel belangrijk. Je kan maar op je best zijn in een gezond lichaam en met voldoende uitdaging en spanning om je heen.”

Uit welke fout leerde u het meeste?

“Ik heb ervaren dat impulsiviteit soms leidt tot verkeerde beslissingen. In alle gedrevenheid ben je geneigd heel snel een oplossing te geven voor een probleem waarmee iemand wordt geconfronteerd. Het is belangrijker te luisteren en de juiste vragen te stellen. Dat zorgt voor meer betrokkenheid en meer zelfvertrouwen bij de medewerkers.”

Waar droomt u van?

“Ik zou graag een wereldreis maken. Starten met een roadtrip door Canada en de VS en eindigen in Australië en Nieuw-Zeeland. En mijn oude dag, al is die nog ver weg, zou ik graag in Zuid-Europa doorbrengen.”

Robby Vanuxem (40) is de managing director van het rekruteringsbedrijf Hays België.

'De kers op de taart'
© Getty Images/Lonely Planet Image

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content