‘De enige studio die logies aan biedt’

© GET

In hartje Ardennen, op enkele kilometers van het centrum van Malmedy, openden Stijn Verdonckt en zijn echtgenote op dezelfde locatie een opnamestudio, een communicatiebureau en een hotel.

Drie in één

Met het project is een investering van 2,5 miljoen euro gemoeid, gefinancierd met eigen middelen en de steun van Meusinvest en BNP Paribas Fortis. Het nieuwe concept vergt ook een fikse dosis organisatietalent. “Wij werken hier met z’n vijven. We hebben geprobeerd ieders rol duidelijk af te bakenen. Ik houd me vooral bezig met de studio, mijn vrouw met het communicatiebureau. We hebben ook iemand in dienst genomen die het hotel draaiend houdt, maar uiteraard springt iedereen zo’n beetje overal bij als dat nodig is”, zegt Stijn Verdonckt.

Vlaamse roots

Stijn Verdonckt is afkomstig uit Kortrijk en studeerde landbouwkunde. Ooit stond hij aan het hoofd van La Chapelle, een opnamestudio in de Ardennen. Artiesten zoals Daan, Hooverphonic en Girls in Hawaii hebben al met hem samengewerkt. Zijn Vlaamse roots blijken nuttig te zijn om artiesten aan te trekken uit Vlaanderen en zelfs Nederland. “Het spreekt voor zich dat het helpt, al lopen niet enkel uit België reserveringen binnen”, zegt Verdonckt. “Hier komen artiesten uit de hele wereld. Belgen vertegenwoordigen slechts een kwart van ons cliënteel. Ons voor zo’n activiteit beperken tot België zou niet realistisch zijn.”

Rock-‘n-roll

Met hun communicatiebureau proberen de Verdonckts de platgetreden paden te verlaten. “We wilden geen klassieke onderneming opstarten die slaapverwekkende seminars organiseert”, licht Verdonckt toe. Muziek is nooit ver weg. Zo kreeg het bedrijf onlangs de kans voor een klant een privéfestival op touw te zetten. “We zeggen altijd dat we onze communicatie een hoog rock-‘n-rollgehalte proberen mee te geven. Uiteraard speelt daar de invloed van de opnamestudio. Die is ook heel nuttig, omdat we met onze contacten vaak ons voordeel kunnen doen”, zegt Stijn Verdonckt. Het hotel rijmt perfect met de andere activiteiten. Niet alleen kunnen artiesten en toeristen er overnachten, de kamers kunnen ook volledig worden afgehuurd door ondernemingen die ter plaatse een event organiseren.

Een orkest in de studio

De grootste studio van de ultramoderne Daft Recording Studios, zoals de opnamestudio heet, is met zijn 200 vierkante meter groot genoeg om er een orkest van 76 mensen in onder te brengen. Daarnaast heeft Verdonckt andere opnameruimtes ingericht om aan alle vragen tegemoet te kunnen komen.

“Ons materiaal is het beste wat er te krijgen is”, zegt hij. De sterkte van Daft Recording Studios is gelegen in het bijzondere aanbod. “We zijn de enige studio die logies aanbiedt. Dat houdt in dat de artiesten zich tijdens de opnames kunnen afzonderen en aan niets anders hoeven te denken dan aan muziek. Vaak komen ze trouwens net dat isolement opzoeken.”

Evenwicht in het werk

Het complex opende enkele maanden geleden de deuren en draait nog hoofdzakelijk op de opnameactiviteit. Op termijn streeft het koppel evenwel naar een evenwichtige omzet uit de drie activiteiten. “Daar mikken we op, al staan we nog maar aan het begin. Door drie activiteiten aan te houden, kunnen we een evenwicht brengen in het werk. Is het op het ene vlak wat kalmer, dan is de kans groot dat er elders meer te doen is”, legt Stijn Verdonckt uit.

ARNAUD MARTIN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content