Datatraining met Segments.ai

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Segments.ai is in 2020 opgericht door de ingenieurs Otto Debals en Bert De Brabandere. Ze hadden samen gestudeerd en gedoctoreerd, maar later scheidden hun wegen. Nu leiden ze Segments.ai. “We merkten in ons werk dat veel bedrijven aan de slag willen met computer vision, maar dat ze vaak geen gelabelde data hebben. Ons platform maakt die data-annotatie gemakkelijker”, zegt Debals.

In het eerste jaar had Segments.ai vooral eenmalige klanten, voor wie het een op maat gemaakte oplossingen moest ontwikkelen. Sinds 2021 werkt het meer en meer met licentiedeals. Langzaamaan begon de scale-up te focussen op robotica en zelfrijdende voertuigen, waardoor hij tegelijkertijd zijn product verbreedde. “Nu doen we meer dan pure segmentatie. We verwerken bijvoorbeeld ook 3D-data van camera’s en LiDAR-signalen. Het merendeel van onze klanten zit in de Verenigde Staten, maar we zijn ook zeer actief in Engeland en Duitsland.”

De Amerikaanse link is er niet toevallig. Het nam als eerste Belgische bedrijf deel aan het prestigieuze Y Combinator. Als lid van die incubator realiseerde het ook een zaaikapitaalronde van iets meer dan een miljoen dollar bij onder andere Merus Capital en Volta Ventures. “Sindsdien zijn we commercieel mooi beginnen te groeien”, zegt Debals. “We zijn nu met zeven mensen, en zullen het geld gebruiken om onder andere salesprofielen aan te nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content