Creatieve kunstwerkjes

Lasne ligt aan de voeten van de Leeuw van Waterloo. Daar opende twee jaar geleden La Ligne Rouge. Het ontwikkelde een stevige reputatie. Aan de basis van het snelle succes ligt de kookkunst van Benjamin Laborie. Hij was eerder bij Bowery aan de slag, waar hij door Gault&Millau werd benoemd tot Ontdekking van het Jaar. Laborie werd gevormd door grote Franse koks, zoals Michel Guérard en Michel Bras.

Olivier en Catherine Lust ontfermden zich over Benjamin Laborie. Catherine deed ervaring op in het restaurant van de hockeyclub van Waterloo en verzorgt in La Ligne Rouge de ontvangst. Olivier Lust heeft een carrière in de verkoop van sportkleding achter de rug en doet de administratie van het restaurant.

De eetvertrekken kregen een stemmingsvolle inrichting in grijs, verrijkt met een tintje rood. Vanuit de eetzaal heeft men inzage op de keuken. Buiten wacht een riant terras.

De kaart is beknopt en de aandacht wordt geleid naar de menu’s (52 tot 78 euro). De wijnkaart biedt een ruim en veelzijdig aanbod. Dat gaat van een twintigtal wijnen per glas tot grands crus uit Frankrijk en Italië.

Wij kozen voor het vijfgangenmenu. Er waren vier originele en lekkere hapjes. De eerste bereiding bestond uit gebakken eendenlever, gelakt met soja, met tartaar van Gillardeau-oester en parfum van citrus. Aardappelsoep met geurende truffels uit Quercy en toast dik belegd met boerenboter volgden. Noorse langoustines, in het pantser gebakken en rauw verwerkt als tartaar, werden aan tafel overgoten met consommé van schaaldieren met parfum van ijzerkruid, en was pure ambrozijn. Een kunstwerkje van plakjes sint-jakobsschelpdier en truffel met prinsessenboontjes, crème van bloemkool en emulsie van Noilly Prat hoefde niet onder te doen. Voor het hoofdgerecht koos de chef een stukje Wagyu Grain-fed. Het malse vlees kwam met in chardonnay-azijn gesmolten uien en een aardappelbereiding met gerookt spek. Het vlees was lekker, maar wij misten krokante groenten of een frisse salade. Het nagerecht van truffelijs, melkachtige mousse met vanille, ganache van Alpaco-chocolade, meringue met poeder van boleten en poeder van bittere chocolade wist te verrassen. Wij genoten van de creatieve bereidingen met exclusieve producten. La Ligne Rouge is een aanrader.

La Ligne Rouge ****

La Ligne Rouge

Chaussée de Charleroi 38

1380 Lasne

Tel. 02/385.05.31

Zaterdagmiddag en zondag gesloten

Op weekdagen twee- of driegangenlunch (30 of 35 euro)

Kader: hedendaags en knus

Onthaal en bediening: bescheiden en attent

Keuken: creatieve bereidingen rond exclusieve topproducten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content