COLSAERTS BOTST OP GRACE

JOHN BAETE

Nicolas Colsaerts is zondag tweede geworden in de Chinese Volvo Open, een toernooi dat hij vorig jaar won. De zege ging naar de 23-jarige Zuid-Afrikaan Branden Grace. Colsaerts kwam na een uitstekende week (68 67 66 69) drie slagen tekort en staat nu in de top tien van de Race to Dubai: de Belg is achtste in het klassement met iets meer dan 625.000 euro. Colsaerts was best tevreden met zijn prestatie, hoewel hij niet op kon tegen een bovenaards spelende Branden Grace, die de derde dag een fenomenale 64 liet optekenen. De Zuid-Afrikaan is pas de tweede speler die in het jaar na zijn kwalificatie voor de Challenge Tour drie toernooien in de European Tour wint. Enkel de Zweed Johan Edfors slaagde daar ook in, in 2006.

Zondag speelden Colsaerts en Grace samen en scoorden ze ook op een vergelijkbare manier. De Springbok behield zo de voorsprong waarmee hij aan de wedstrijddag was begonnen. “Branden verdient de overwinning”, zei Colsaerts. “Hij liet zich op geen foutje betrappen en liet een uitstekende baltoets zien op de greens. Ik probeerde hem constant onder druk te zetten, maar kon geen birdies slaan. Na de turn en ondanks een paar uitstekende afslagen liet ik pas op de achttiende hole mijn eerste birdie optekenen. Toen ik daar op de golfbaan stond, dacht ik bij mezelf dat ik misschien agressiever moest spelen, maar sommige putts gingen gewoon niet binnen. Tijdens het weekend putte ik gewoon veel minder goed dan de andere dagen. Misschien wel omdat ik het niet leuk vond dat die greens telkens trager werden naargelang de dag op-schoot. En toen ik agressiever begon te spelen, riskeerde ik al te vaak een bogey… Zoals op de tiende hole, ja. Hoe dichter we bij de laatste hole kwamen, hoe duidelijker het voor me werd dat ik me bij de overwinning van Branden zou moeten neerleggen. We spelen immers op dezelfde manier, en bovendien wilde ik mijn tweede plaats veiligstellen toen de Engelsman Richard Finch serieus begon te dreigen. Op de zeventiende hole kreeg ik het even benauwd toen mijn bal voor birdie bleef liggen op de rand van de hole, en op de achttiende hole kwam mijn bal in water terecht. Gelukkig was dat geen onmogelijke slag en dankzij een fraaie putt kon ik nog een birdie spelen om tweede te worden.”

Colsaerts is tevreden over het niveau dat hij haalt in de aanloop naar de Europese toernooien. “Ik speelde de hele week goed, vooral dan in het lange spel, maar bij momenten ook in de putting. Ik stond ook nooit hoger in het internationale klassement dan vandaag.” Heeft de Belg een geheim recept gevonden? “Sinds dinsdag sloeg ik geen enkele bal op de practice, niet voor maar ook niet na iedere ronde. Ik concentreerde me helemaal op het korte spel en de putting. Mijn lange slagen waren zo goed dat ik er niet eens moest op oefenen…”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content