Cider uit het land van het bier

WIGNAC Een 100 procent natuurlijke cider.

Het hoeft niet altijd bier te zijn, dacht ondernemer Edouard de Merode. Met Wignac richtte hij een Belgische ciderproducent op.

” We willen een drankje afstoffen dat iedereen kent”, zegt Edouard de Merode. “De kenmerken van cider – caloriearm en glutenvrij – willen we behouden, maar we willen cider aanpassen aan de smaak van onze tijd, vanaf het recept tot het bottelen.” Samen met zijn broer Thierry, die chemicus van opleiding is, sloeg Edouard de Merode aan het experimenteren met appelvariëteiten. Het doel was een 100 procent natuurlijke cider zonder kleurstoffen. Wignac werkt samen met een lokale producent van bioappels uit de Franse Ardennen. Dat is een bewuste keuze. “Dat onze appels niet van de andere kant van de wereld komen, is primordiaal”, zegt Edouard de Merode. Voor de opslag en de verwerking doet Wignac een beroep op een maatwerkbedrijf.

In 2016 produceerde Wignac 20.000 flessen, die worden verdeeld in een twintigtal winkelpunten in België. Het bedrijf, dat zijn producten over heel Europa wil verdelen, streeft dit jaar naar een verkoopcijfer van 45.000 flessen cider en 25.000 flessen rosé.

A.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content