Chipbakker wordt consulent

Atos Origin haalt met Marc Asselberg een pak Alcatel-ervaring binnen. De hamvraag is echter: moet hij vliegen of niet?

Marc Asselberg (46) hoopt minder vliegmijlen te verzamelen dan als chief information officer van AMI Semiconductor. Maar dat kan tegenvallen. De vijftig aanwervingen bij Atos Origin Belux in de eerste helft van dit jaar – en de vijftig à tachtig die nog volgen – moeten juist de vraag naar internationaal projectmanagement invullen.

Atos Origin (bijna 50.000 werknemers) floreert door de globalisering van de informaticadienstverlening. Marc Asselberg “komt van de andere kant van de lijn”, zoals hij het noemt. De licentiaat Wiskunde-Informatica maakte carrière bij Bell Telephone, eerst in de informaticaopleiding en in het begin van de jaren negentig als informaticadirecteur van de transmissiedivisie. Met een diploma Bedrijfskunde op zak verkaste hij in 1997 naar Mietec (het latere Alcatel Microelectronics), dat dankzij het succes van de ADSL-chips in drie jaar tijd van 130 naar 500 miljoen euro groeide. “Op het vlak van informatica was het bedrijf niet meegegroeid, het kraakte in zijn voegen. In enkele jaren tijd hebben we daar met een nieuw team een nieuwe infrastructuur neergezet,” vertelt de enthousiaste supporter van derdeklasser Rupel Boom. Alcatel Microelectronics koos met zijn achttien vestigingen op drie continenten voor SAP, met business intelligence van Business Objects en nog wat toeters en bellen.

Het was zijn entreekaartje toen het Amerikaanse AMI Semiconductor in 2002 de chipfabriek in Oudenaarde overnam. Ook voor AMI rolde hij SAP uit, tot in de Filipijnen toe. “AMI was heel erg geïnteresseerd in een managementcockpit en een geïntegreerde rapportering over de kritische performantie-indicatoren,” zegt Marc Asselberg, die uit het Antwerpse afkomstig is en nu in Reet woont. Het vele reizen – “gemiddeld zat ik toch wel een week per maand in de States” – en de verschuiving van het zwaartepunt binnen AMI richting Amerika waren er uiteindelijk te veel aan. “Bij ons praat je al snel over internationale projecten, met een mix van lokale dienstverlening en internationale offshoring en nearshoring. Marc is een heel goede fit,” zegt directeur Tonny Van der Hoven van Atos Origin Consulting & System Integration.

Dat wordt dus toch weer vliegen.

Marc Asselberg (46).

Wordt: Enterprise Solutions Business Unit Manager bij Atos Origin Belux.

Vrije tijd: “zeer passieve” sportbeoefenaar.

B.L.

Het vele reizen en de verschuiving van het zwaartepunt naar Amerika waren er te veel aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content