Bourlon en de kunst

In de laat-dertiende-eeuwse Heilige Geestkapel in Mechelen – een van de oudste gebouwen van de stad – openden de broers Hans en Joost Bourlon afgelopen weekend Het Kunstuur: een nieuw museumconcept waar bezoeker een multimediale rondleiding krijgt langs 32 topwerken uit de Belgische kunstgeschiedenis. De eerste editie van die nieuwe expoformule beperkt zich tot werk uit de periode van 1887 tot 1938.

Het is een tentoonstelling met een Studio 100-sausje: de ervaring met muziek, licht en ingesproken teksten is een spektakel dat exact één uur duurt. Om de 20 minuten mag een groep van acht mensen de kapel binnen. Zo blijft de beleving intimistisch en heb je het gevoel dat je oog in oog staat met de kunstwerken. Bij elk werk krijgt de bezoeker een verhaal geserveerd, ingesproken door een BV, onder wie Jo De Meyere en Tom Boonen.

De werken van Rik Wouters, Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Théo Van Rysselberghe, James Ensor, Constant Permeke en Valerius De Saedeleer komen uit particuliere en publieke collecties.

Het Kunstuur, Heilige Geest-kapel, Minderbroedersgang 1-3 in Mechelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content