Boardroom
Creativiteit op het bord in een prettig-chique omgeving.
De brasserie Voltaire (J. Vandenbemptlaan 6a, Heverlee) groeide op korte tijd uit tot een vaste waarde. Het etablissement is ondergebracht in een gewezen fabriek die werd omgebouwd tot een knus pand. Voltaire is een project van de jonge ondernemer Igor Sleuwaegen en werd gefinancierd met geld dat hij verdiende met studentencafés. In Heverlee wachtte nóg een oude bobinefabriek op een nieuwe bestemming. Aangemoedigd door het succes van Voltaire besloot ‘Igor de overwinnaar’ ook dit gebouw in te palmen. Hij sloot een verbond met de broers Hans en Jeroen Meus en de industriële ruimte werd met smaak omgebouwd tot het moderne wereldrestaurant Boardroom en het wereldhotel Boardhouse met bijbehorende vergaderruimtes.
Jeroen Meus is chef-kok en Hans staat in voor de bediening. Het duo krijgt hulp van een team jonge en enthousiaste medewerkers. Boardroom viel vanaf de eerste dag in de smaak. Het succes berust op diverse pijlers: een comfortabele, moderne inrichting, een vriendelijke en ongekunstelde bediening, avontuurlijke gerechten en aantrekkelijk geprijsde maaltijdformules.
In Boardroom kunnen de bezoekers ofwel in de rokerseetzaal aan de straatkant plaatsnemen, ofwel in de niet-rokerseetzaal aan de achterkant. Die laatste geeft uit op een ruim pleinterras met teakmeubilair op een donkere, gepolijste betonvloer. Wij kozen voor de afdeling ‘rookvrij’ en kwamen terecht in een met licht overgoten hangar met glazen dak, kale beige muren, Japanse schuifdeuren, chique zetels bekleed met kastanjebruin leder en tafelbladen van wengéhout waarop een laag stof lag.
De manier waarop de spijskaart is samengesteld, is interessant: Boardroom maakt geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten; u kunt alle gerechten in kleine of grote porties bestellen. Er zijn vier klantvriendelijke formules waarbij u telkens vrij van de spijskaart mag kiezen: light-board (voorgerecht + voorgerecht; 21 of 38 euro met dranken zoveel u wil), pure-board (idem + dessert; 28 of 46 euro alles inbegrepen), full-board (voor-, hoofd- en nagerecht; 36 of 55 euro alles inbegrepen) en fancy-board (3 x voorgerecht + dessert; 41 of 61 euro alles inbegrepen). Op de drankenkaart zijn de flessen ingedeeld naar type en smaak, wat voor veel personen een uitkomst biedt.
Wij kozen een light-board en een pure-board, lieten de keuze van de begeleidende wijnen over aan de bediening en kozen zelf de gerechten. Op tafel kwam een kommetje olijfolie ter vervanging van boter. De glazen werden gevuld met een aantrekkelijke, honger scherpende Terra Organica Santa Julia, Chenin Blanc (uit Mendoza, Argentinië) en een koppige, massieve Zinfadel Red, Julius Wile (uit California, VS). We kregen twee elegant gepresenteerde gerechten: handgesneden rundcarpaccio ‘Rossini’ of lapjes rundvlees op kamertemperatuur met croutons, pijnpitten, raketsla, plakjes ganzenlever en een streep siroop van aceto balsamico en, als tweede bereiding, gebakken sint-jakobsnoten (uit Canada, en dus flauw van smaak!) op auberginecompote, opgediend met gedroogde chorizo en truffel-vanillevinaigrette. Hoofdgerechten waren: gegrilde tonijn met megasushi van in geroosterd wierblad gewikkelde pasta, geserveerd met koriander-muntsalade en, als tweede gerecht, zeeduivel en gamba op pikante curryrisotto met gekonfijte paprika en langoustinecoulis (+4,5 euro). Er was één nagerecht: laagjestaart van aardbei, geklopte room en deegkrokant.
Pieter van Doveren [{ssquf}]
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier