Betaalapp POM valt in de prijzen

© belga
Roel Van Espen medewerker Trends

De mobiele betaalapp POM haalde zopas 750.000 euro extra kapitaal op. Vorige maand viel de applicatie ook al in de prijzen tijdens de eerste Belgische Fintech Summit.

Ondanks initiatieven zoals Zoomit en Doccle worden zeven op de tien facturen nog altijd op papier verstuurd. POM wil e-facturatie echter naar een hoger niveau tillen. Deze gratis app laat je overschrijvingen inscannen met de camera van je smartphone, om die vervolgens te betalen en te archiveren.

Met POM kan je ook makkelijk elektronische facturen ontvangen. Vrij uniek is dat dit op drie verschillende manieren kan. Er zijn namelijk drie opties voorzien: ScanToPay (inscannen van overschrijvingsformulieren), ForwardToPay (doorsturen van ontvangen pdf-facturen via e-mail) en ConnectToPay (rechtstreeks facturen ontvangen van de aangesloten leveranciers).

Een half jaar na de lancering verwerkte POM al voor meer dan een miljoen euro aan facturen van ongeveer 5.000 gebruikers. Eenvoud en gemak staan daarbij centraal. ‘POM is niet toevallig een afkorting van peace of mind‘, zeggen initiatiefnemers Johannes Vermeire en Tom Totté. ‘Betalen gebeurt met enkele taps, zonder gedoe met banktoestelletjes.’

De feedback van de gebruikers is volgens het ondernemersduo dan ook erg positief. ‘In de App Store van Apple krijgt de app de beoordeling 4+, en bij Google behalen we een score van 4,3 op vijf. Ook de professionele jury van de eerste Belgische Fintech Summit in oktober was overtuigd, en riep POM uit als winnaar van het evenement.’

Een nieuwe kapitaalronde van 750.000 euro, ondersteund door de business angels B2Boost en Famous, moet helpen bij de verdere ontwikkeling en promotie van de applicatie in eigen land. Samen met Deloitte Consulting wordt ook bekeken hoe POM internationaal in de markt kan gezet worden.

Partner Content