Amazon investeert in Naamse slaapapneu-specialist Sunrise

A man has just woken up in a domestic environment, either a living room or a bedroom. He is cozy in duvets and pillows. He rubs his eyes and face sleepily as he comes to.

De Naamse start-up Sunrise, die met een kleine sensor slaapproblemen opspoort op basis van kaakbewegingen, heeft 5,5 miljoen euro opgehaald bij twee nieuwe investeerders. Onder hen het investeringsfonds Alexa van onlinewinkelgigant Amazon, zo heeft Sunrise dinsdag aangekondigd.

De tweede partij is de Franse investeerder in gezondheidszorg UI-Investissement. Eerder dit jaar haalde de Naamse onderneming al eens 17 miljoen euro op.

Sunrise ontwikkelde een sensor van 8 gram die op de kin wordt geplaatst en die tijdens het slapen de bewegingen van de onderkaak monitort. Een app registreert de resultaten en stuurt een rapport door naar de arts, waarmee die een diagnose kan stellen.

“Hun technologie, ontworpen voor tests die gedurende meerdere nachten worden uitgevoerd en belangrijke slaapgegevens monitoren, heeft het potentieel om de diagnose van slaapapneu en de zorg voor miljoenen mensen die lijden aan slaapstoornissen wereldwijd opnieuw te definiëren”, stelt Paul Bernard, directeur van het Alexa Fund, in een persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content