‘Alleen realiseer je niets’

© GF / Benjamin Brolet

Dirk Van Roy vindt een goed uitgebalanceerd team zeer belangrijk. De topman van Easyfairs België zwom in Mexico tussen zwarte dolfijnen, houdt van tuinieren, koken en wijn proeven.

Wat had u nooit verwacht?

“Dat de digitale disruptie in zo’n korte tijd zo’n enorme impact zou hebben, waardoor verandering nog meer een constante is geworden in ons bedrijf. Ik vind dat positief. Je moet nooit vastroesten in gewoontes. Ik zie die verandering niet als een bedreiging maar als een uitdaging.”

Wat was uw beste zet? “De uitbouw van het managementteam van Easyfairs met de juiste personen op de juiste plaats en met evenveel vrouwen als mannen. Ik juich de inbreng van vrouwen in de business toe. Dat evenwicht is zeer belangrijk.”

Wat was uw grootste avontuur?

“Ik herinner mij een zwempartij in Mexico, voor de kust van het eiland Cozumel. Opeens doken rondom mij zwarte vinnen op. Dat was wel even schrikken. Maar het bleken zwarte dolfijnen te zijn. Die zijn helemaal niet gevaarlijk.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik hou van tuinieren, koken en wijn proeven. Ik kweek mijn eigen kruiden en groenten en ga daarmee aan de slag in de keuken. Ik kook enorm graag. Ik ben ook graag thuis omdat ik voor mijn werk al zeer vaak weg van huis ben.”

Wat wordt volgens u onderschat?

“Een bedrijf moet een duidelijke missie, visie, strategie en waarden hebben, en je moet die ook helder communiceren naar je mensen. Wij hebben onlangs het label Best Managed Company gekregen van Deloitte. Uit zijn audit bleek dat veel bedrijven dat niet hebben. Voor ons was het een bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Wat is de fout waaruit u het meeste leerde?

“We hebben ooit een overname gedaan waarbij ik als CEO te veel betrokken was. Ik had toen meer moeten luisteren naar mijn mensen. Ik dacht dat dat overnamedossier goed zat, maar mijn managers hadden bedenkingen. Ik heb die deal er toch doorgeduwd en daar zat ik niet goed.”

Wie of wat wordt overschat?

“Het individu wordt overschat. Alleen realiseer je niets. Succes dwing je deels wel af, zoals in het voetbal. Maar je scoort alleen in team.”

Dirk Van Roy (59) is de CEO van de beursorganisator en hallenuitbater Easyfairs België.

'Alleen realiseer je niets'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content