ALBERT MAHIEU

Actie tegen Brussels gerecht

Albert Mahieu, bekend van zijn strijd tegen het volgens hem corrupte gerecht, onderneemt gerechtelijke stappen tegen enkele topmagistraten van het Brusselse parket.

De directe aanleiding is het verstrijken van de beroepstermijn van een vonnis van de rechtbank van Koophandel van Gent in een vrij banale zaak. De rechtbank veroordeelde ene Jean C. tot de betaling van een som van 900.000 frank, exclusief verwijlintresten en gerechtskosten. Jean C. had in 1987 de aandelen van Mahieu in cv Progress overgenomen voor 1,5 miljoen frank, maar betaalde slechts 600.000 frank uit.

De broer van Jean C., Marc C., is een lid van de gerechtelijke politie van Brussel dat door Mahieu wordt geviseerd. Volgens Mahieu zou Marc C., in opdracht van een hoge parketmagistraat, een campagne tegen Mahieu hebben opgestart. Nog steeds volgens Mahieu zou de parketmagistraat dit hebben gedaan om zijn blunders in een fiscaal onderzoek tegen Mahieu toe te dekken. Tijdens het onderzoek naar de feiten, waarvoor de zakenman nooit werd veroordeeld, had de magistraat álle klanten van bedrijfsadviseur Mahieu met een bezoek en een fiscaal onderzoek vereerd. “Het was een commerciële moord,” zegt Mahieu, die ook vijf dagen in de gevangenis doorbracht naar aanleiding van dit onderzoek.

Volgens de zakenman zou zijn voormalige zakenpartner van Progress (organisator van golftoernooien) geïnspireerd zijn door diezelfde magistraat om een klacht wegens oplichting tegen Mahieu in te dienen. Op die manier kon een dossier tegen de zakenman worden opgebouwd. Maar geen enkel onderzoek had resultaat.

Albert Mahieu opende in het verleden al alle registers tegen de parketmagistraat in kwestie. Enkele weken geleden nog werd de man via zijn broer gekoppeld aan een Brussels prostitutienetwerk.

Met de veroordeling van Jean C. krijgt Mahieu nu op burgerrechtelijk vlak het gelijk aan zijn kant. Mahieu vertelde aan Trends dat hij met het vonnis van de rechtbank van Gent in de hand burgerrechtelijke stappen zal ondernemen tegen de magistraat en een andere hoge rechter, die er eveneens bij betrokken was.

“Men heeft mij willen breken,” aldus Mahieu, die ooit nog werkte voor Pierre Scohier bij Cobepa voor hij privé-consultant werd. “Ik verloor mijn job door de blunders van het gerecht. Gent is slechts een eerste stap ter compensatie van mijn problemen. Nu zal ik de Belgische overheid aanspreken.”

ALBERT MAHIEU Gerechtelijke stappen tegen enkele topmagistraten van het Brusselse parket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content