AI-specialist Kwarts haalt 1,2 miljoen op

Het vijf jaar oude Hasseltse techbedrijf Kwarts heeft 1,2 miljoen euro kapitaal opgehaald bij Volta Ventures, Imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en enkele businessangels. Het bedrijf kwam het afgelopen jaar in een stroomversnelling terecht, dankzij een onvermoede Zweedse connectie van CEO en oprichter Bart Van Proeyen. Hij richtte Kwarts op als een consultancybedrijf met een focus op datagedreven marketing, en verhuisde het onlangs naar de Hasseltse Corda Campus. Op een steenworp daarvandaan zat hij op de middelbare school in de klas met Ruben De Moor. Na een toevallige hernieuwde kennismaking gaf De Moor zijn baan als brandmanager bij Pfizer op om vennoot van Kwarts te worden. Hij woont in Stockholm en werkt vandaar voor Kwarts.

Dankzij het verse kapitaal kan Kwarts zijn transformatie tot een productgericht bedrijf met een eigen team van softwareontwikkelaars versnellen. Uit gegevens destilleert Kwarts relevante informatie die is aangepast aan de behoeften van zorgverleners. “Een betere relatie tussen de zorgverlener en de industrie is het doel. Dat komt uiteindelijk de patiënt ten goede”, zegt Bart Van Proeyen.

Algoritmes op basis van artificiële intelligentie spelen daarin een sleutelrol. “Je kunt het vergelijken met schaken”, zegt Van Proeyen. “Het gaat erom verschillende stappen vooruit te denken en je positie te herbekijken. De markt en de behoeftes van zorgverleners evolueren continu.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content