5 tips voor efficiënter thuiswerk

Bij internetbedrijf Yahoo! kan het niet meer, maar thuiswerken blijft heel wat voordelen hebben: geen files, geen tijdverlies met pendelen, mogelijkheid tot concentratie enzovoort. Met deze 5 tips verklein je nadelen zoals isolatie en afleiding.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Zorg voor backup. Net op de dag dat het echt niet mag, laat je internetverbinding het afweten. Zorg er altijd voor dat je een oplossing achter de hand hebt zoals een internet stick. Thuis kun je ook niet rekenen op de IT-afdeling van het werk. Zorg zelf voor regelmatige backups en software upgrades. Zorg dat je een extra toetsenbord in de kast hebt liggen voor het geval je oogappel er een glas vruchtensap over uitstort.

2 Zorg voor een werkpc. Hou werk en privé ook thuis gescheiden en zorg er dus voor dat je vrienden geen tijd in beslag nemen door te chatten of het videogame-icoontje op je desktop net iets te verleidelijk is. Werk daarom thuis met een aparte computer voor het werk of op zijn minst met een aparte user.

3 Wees duidelijk over wat thuiswerken betekent. Zorg er zeker in het begin voor dat je duidelijke regels stelt zodat je voor jezelf en anderen duidelijkheid schept. De buren kunnen hun pakjes niet systematisch bij jou laten leveren, je kameraad kan niet zomaar langslopen om bij te kletsen of je vader kan niet om de haverklap op bezoek komen.

Bron: Smallbusinesscan.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content