4 x Mercedes EQS

1. Mercedes meldt een maximale autonomie van 722 kilometer. Met een gewone rijstijl en de opvallend zuinige werking durven we stellen dat u in gewone omstandigheden probleemloos 600 kilometer ver raakt.

2. Ziet u de EQS voor het eerst en bent u vertrouwd met zijn klassieke tegenhanger, de S-Klasse, dan is het toch even wennen aan de lijn. De verhouding tussen neus, passagiersruimte en koffer lijkt niet helemaal te kloppen. Dat komt omdat de contouren van de EQS vooral ingefluisterd zijn door de zoektocht naar een optimale aerodynamica. De grote limousine komt dan ook met een luchtweerstandscoëfficiënt die een nieuw record vestigt voor grote auto’s: 0,20. Dat verkrijg je alleen door de auto langs de bovenkant zo veel mogelijk de vorm van een waterdruppel te geven.

3. Naast de EQS 450 is er ook de EQS 580, die duurder (155.606 euro), krachtiger (524 paarden en 855 Nm) en sneller is (4,3 seconden van 0-100 km/u). Daarvoor is er een tweede motor op de vooras, die zorgt voor vierwielaandrijving. Dat resulteert wel in hoger verbruik en dus minder autonomie.

4. Op hetzelfde platform heeft Mercedes de kleinere EQE (elektrische E-Klasse) gebouwd. Die komt midden 2022 in de showroom. Mercedes belooft een autonomie van 660 kilometer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content