3 vragen aan Laurence Dauwens

Galeriehouder

Waarom neemt Galerie Dauwens & Beernaert voor het eerst deel aan Art Rotterdam, van 6 tot 9 februari?

“Het is een echte ontdekkingsbeurs, waar veel jonge verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland op afkomen. Dat is interessant voor onze galerie. Op Art Rotterdam tonen we werk met toegankelijke prijzen en formaten. Een beurs is ook een manier om de artiesten van onze galerie extra te motiveren om nieuw werk te maken.”

U brengt een duoshow van Marco De Sanctis en Quinten Ingelaere. Wat is de lijm tussen beiden?

“Beide kunstenaars grijpen terug naar de kunstgeschiedenis. Quinten schildert zoals de oude meesters: hij mengt zelf zijn verf en werkt zelfs nog met loodwit. Hij toont deze keer verlaten landschappen, die heel Poussin-achtig aandoen.”

Hoe haalt Marco De Sanctis inspiratie uit de oude meesters?

“Hij maakte een marine voor de beurs, ook een klassiek thema. Voor de andere werken vertrekt hij van klassieke vanitasstillevens, waarop soms half geschilde citroenen voorkomen als symbool voor de eindigheid van het leven. Hij maakt zulke vruchten nu in brons. Ik ben kunsthistorica, gespecialiseerd in de renaissance en de negentiende-eeuwse Duitse romantiek. Vandaar mijn voorliefde voor hedendaagse artiesten die het oude metier in ere houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content