¥€$

Het bankkantoor van Creutz & Partners in Luxemburg heeft een compleet geschift interieur: het Nederlands-Belgische ontwerpcollectief Studio Job richtte het in met zelf ontworpen designobjecten, die verwijzen naar de wereld van het grote geld. Denk aan een kroonluchter in de vorm van een dikke sigaar of tapijt met de print van bankbiljetten. Studio Job ontwerpt zowel producten voor de massa (zoals een postzegel voor Willem-Alexander) als gelimiteerde kunstobjecten voor de happy few. Hij combineert de traditie van de prestigieuze wunderkammer-objecten met invloeden uit de popart.

De Knokse galeriehouder Samuel Vanhoegaerden presenteert vanaf 21 december in zijn galerie een solotentoonstelling met werk van Studio Job uit de periode 2003-2019. Zoals de expotitel ‘¥?$ ¥?$!’ doet vermoeden, selecteerden Job en Vanhoegaerden ook enkele werken die refereren aan geld. Money Vase bijvoorbeeld, een vaas in de vorm van een rol bankbiljetten. Vanhoegaerden is niet aan zijn proefstuk toe met Job: in 2015 presenteerde hij in zijn galerie een spraakmakende expo rond bananen. Hij presenteerde toen onder meer lampen in de vorm van gepelde bananen, een referentie aan Warhols affiche voor The Velvet Underground. Al zette Job ons ook toen gewoon collectief voor aap.

Studio Job, ‘¥?$ ¥?$!’, selected works 2003-2019, van 21 december tot 5 januari bij Samuel Vanhoegaerden Gallery in Knokke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content