Z-Extra Work Smarter: Coaching: de meest waardevolle ondersteuning voor mens én ondernemer

Teamleader is een Belgische scale-up die bedrijfssoftware aanbiedt om werk te plannen, offertes te maken, klantrelaties te managen en te factureren. En dat alles op één plek. Dankzij Teamleader maken ondernemers en hun teams komaf met alle tijdrovende rompslomp. Zo kunnen ze zich volop richten op wat er écht toe doet: hun bedrijf. De eerste versie van Teamleader zag het levenslicht in juni 2012. Sinds 2022, na 10 jaar vol groei en marktleiderschap in België en Nederland, maakt Teamleader deel uit van het Noorse Visma. Zo wil het zich verder ontwikkelen tot de nummer één business software voor bedrijven in Europa.

Maar ondernemers staan nog voor heel wat andere uitdagingen ook: sales, marketing, administratie, organisatie, … Hoe pak je dat aan vanuit een digitaal perspectief? Om meer te zijn dan enkel een tool, startte Teamleader in 2016 met de eerste editie van Work Smarter, een jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement met experts en sprekers voor ondernemers.

In de Kanaal Z studio nodigde Evy Gruyaert een aantal experten en ondernemers uit voor een inspirerende babbel.

In deze aflevering: Catherine Poissonnier en Frederik De Buck

Wie leiding wil geven aan een groep, moet zichzelf door en door kennen, respect opbrengen voor de andere en verantwoordelijkheid opnemen voor zijn of haar acties. Op die manier slaag je erin om anderen te raken en te enthousiasmeren.
Dat is de kernboodschap van Catherine Poissonnier, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in het coachen en trainen van ondernemers. Catherine helpt via haar bedrijf Improve zowel leidinggevenden als teams in persoonlijke en professionele groei. Ze heeft een achtergrond als psycholoog, market researcher en assistent aan de HoGent.
Een van de ondernemers die zich liet coachen, is Frederik De Buck. Hij staat aan het hoofd van Solusio, een bouwbedrijf met 45 werknemers. Door zijn persoonlijke groei als ondernemer, bereikte ook zijn bedrijf betere resultaten. Hij en Catherine kwamen er samen over getuigen op het Teamleader event Work Smarter. Ze stonden ook stil bij de veranderende tijdsgeest rond mentaal welzijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier