‘Worldline lost problemen met elektronische betalingen zaterdag op’

© belga

Verwacht wordt dat de problemen met de fout gelopen bancontact-betalingen aan handelaars zaterdag opgelost raken. Dat meldt Unizo-topman Kartel Van Eetvelt.

De technische problemen bij Worldline, de beheerder van elektronische betalingen, zouden zaterdag opgelost moeten zijn. Dat zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt vrijdag, die de garantie hiervoor kreeg van Worldline.

“Tegen maandag zal al het achterstallige geld maximaal op de rekeningen van de handelaars zijn teruggestort.”

Dag van de klant

Van Eetvelt had vrijdagnamiddag een overleg met CEO Willy Walraeve van Worldline. Die garandeerde aan de topman van de ondernemersorganisatie dat er zaterdag geen problemen meer zullen zijn bij de elektronische terugbetaling van de bank aan de handelaar. “Zaterdag is het onze dag van de klant, een bijzonder drukke winkeldag. Daarom heb ik gevraagd of onze handelaars in de problemen zouden komen. Maar ik heb de garantie gekregen dat zaterdag alles opgelost zal zijn”, aldus Van Eetvelt na het overleg.

Compensaties?

Over mogelijke compensaties aan de getroffen handelaars werd nog niet gesproken. “In de loop van volgende week hebben we een meeting over de schadevergoeding”, zegt Van Eetvelt. Hoeveel handelaars getroffen zijn door het technische probleem dat al sinds vorige week vrijdag aansleept kan Van Eetvelt niet zeggen. “Aangezien we klachten hebben gekregen uit alle regio’s en uit alle verschillende sectoren, kunnen we ervan uitgaan dat het probleem wijdverspreid was.”

Nadat Kris Peeters, minister van Economie, woensdag Worldline al vermanend had toegesproken, wordt het bedrijf volgende week maandag voor een vergadering uitgenodigd door de vicepremier.

Ook de Nationale Bank van België zal daarop aanwezig zijn, luidt een mededeling van het kabinet van Peeters vrijdag. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content