Zo vind je de ideale aannemer

© iStock
Roel Van Espen medewerker Trends

Heb je bouw- of verbouwplannen voor je woning? Welke websites helpen je dan bij het zoeken van een geschikte aannemer?

Wie op zoek is naar een betrouwbare aannemer, kan uiteraard terugvallen op de ervaringen van kennissen, collega’s, vrienden of familie. Meestal kan ook je architect een geschikte vakman aanraden voor een welbepaalde klus. Maar daarnaast kan je een beroep doen op het internet om de betrouwbaarheid en kwaliteit van aannemers te checken.

Er is alvast Ik Zoek Een Vakman, een initiatief van de Confederatie Bouw. Daar selecteer je eerst de gewenste rubriek, en daarna kan je de zoekresultaten filteren op regio en specialisatie. Vergelijkbaar is Twizzi . De databanken van beide sites zijn uitgebreid, en afhankelijk van de rubriek is de ene al wat vollediger dan de andere.

Labels en beoordelingen

Construction Quality, eveneens een initiatief van onder andere de Confederatie Bouw, gaat nog een stapje verder. Deze website laat je namelijk zoeken naar aannemers die een kwaliteitslabel toegewezen kregen. Ook ArchiTab verzamelt vakmannen, en laat die zelf boordelen door de bezoekers.

Eveneens het vermelden waard is Bouw-wijzer, waar iedereen zijn goede en slechte ervaringen met bedrijven en zelfstandigen uit de bouwwereld kwijt kan. En dan is er ook nog Happy Bouwen, dat eveneens beoordelingen van aannemers verzamelt. Weet wel dat die zich hier in principe zelf kunnen aanprijzen.

Naam googelen

Je doet er ook goed aan om de namen van kandidaat-aannemers te googelen. Wanneer ze op een negatieve of positieve manier vermeld wordt op internetfora, dan kom je dat zo snel te weten. Check ook hun inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen om na te gaan of ze wel over de vereiste ondernemersvaardigheden beschikken.

Ter info: wanneer de aannemer lid is van een beroepsorganisatie zoals de Confederatie Bouw of de Bouwunie, dan is dat sowieso een extra troef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content