WDP zet expansie voort in Nederland

De vastgoedbevak WDP versterkt zijn positie in Nederland. Het investeert er voor ruim 70 miljoen euro in twee nieuwe distributiecentra.

In Nederlands Zuid-Limburg neemt WDP een nieuw distributiecentrum over van de non-food-discountretailer Action via een sale-and-rentbackoperatie. Action kan er tegen begin juni beschikken over een gebouw van ongeveer 58.000 vierkante meter magazijnen (exclusief kantoren en mezzanine). De oplevering van de tweede fase (15.000 vierkante meter) is gepland voor het tweede kwartaal van 2015.

Volgens WDP stijgt de vraag naar zogenoemde XXL-distributiecentra als gevolg van de herinrichting en de centralisatie van logistieke ketens. Zulke centra zijn zeer gewild, maar schaars in de dichtbevolkte regio Nederland en België.

Nog in Nederland zal WDP een nieuwbouwproject op maat realiseren in de regio Gelderland. Het wordt een distributiecentrum met een opslagruimte van 17.000 vierkante meter (exclusief kantoren en mezzanine). Voor dat project, dat WDP opzet op verzoek van een multinational, voorziet de bevak in een gefaseerde oplevering vanaf het tweede kwartaal van 2015, met de finale oplevering in augustus dat jaar. WDP sluit voor het gebouw een langetermijnhuurcontract van tien jaar af.

Groeiplannen

Beide projecten zijn goed voor een totale gespreide investering van ruim 70 miljoen euro tussen nu en augustus 2015. Het gemiddelde aanvangsrendement na oplevering bedraagt ongeveer 7,2 procent. WDP wijst erop dat door die transacties ongeveer 60 procent, of 370 miljoen euro, van de beoogde groei aansluitend bij het groeiplan 2013-2016 na minder dan anderhalf jaar geïdentificeerd is. Begin mei kocht WDP ook al vier logistieke sites, waarvan twee in Nederland.

Kort na de aankondiging van de investeringsdossier maakte WDP bekend dat het voor minimaal 75 miljoen euro en maximaal 125 miljoen euro-obligaties uitgeeft. WDP richt zich met die uitgifte specifiek tot particuliere beleggers. De vaste rente bedraagt 3,375 procent bruto per jaar. De obligaties worden uitgegeven in coupures van 1000 euro. WDP meldt in het persbericht dat de opbrengst wordt gebruikt voor de onlangs aangekondigde acquisities van enkele sites in de Benelux. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content