Voedingsketen Colmar wil weer uitbreiden in België

De winkelvastgoedbeurs Mapic in Cannes loopt nog tot 17 november 2017. © AFP
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

“Colmar werkt aan een uitbreiding in Frankrijk, maar overweegt voor het eerst sinds lang weer uit te breiden in België”, zegt Dévigne Van den Weghe, de operationeel directeur van de voedingsketen op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes.

Colmar, de voedingsgroep van de familie Dossche, haalt 60 procent van haar omzet van 50 miljoen euro uit Frankrijk. “In 1989 beslisten we naar Frankrijk te trekken, omdat de arbeidskosten in België te hoog werden. We moesten op onze thuisbasis zelfs vestigingen sluiten, omdat ze niet rendabel waren”, meldt Dévigne Van den Weghe, de operationeel directeur van de voedingsketen, aan Trends.

“De eerste drie jaren hadden we het vrij moeilijk in Frankrijk. We hebben ons aanbod aangepast en onze naam veranderd in Crocodile, en toen lukte het wel. Op een bepaald moment boekten we zelfs 80 procent van onze omzet in Frankrijk.”

Van de 34 vestigingen zijn er 16 gevestigd in Frankrijk. “De sterke economie en het nieuwe politieke klimaat stemmen ons optimistisch en daarom willen we daar uitbreiden”, voorspelt Van den Weghe. “Hetzelfde geldt voor België. De verlaging van de arbeidskosten door de huidige regering en de flexi-jobs doen ons opnieuw overwegen om uit te breiden. Ook de creatie van de witte kassa is een goede zaak. Heel wat oneerlijke concurrentie zal verdwijnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content