Vlabinvest bouwt aan 67 nieuwe wooneenheden in Vlaamse rand

© belga

Vlabinvest bouwt samen met een sociale huisvestingsmaatschappij in de Vlaamse rand 67 nieuwe wooneenheden.

Het gaat om 30 Vlabinvest-woningen en 37 sociale woningen of
appartementen. De projecten situeren zich in Grimbergen (12), Asse (19), Beersel (28) en Huldenberg (8). Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Wonen Freya Van Den Bossche op een schriftelijke vraag van Paul Delva (CD&V).

Vlabinvest werd in het begin van de jaren ’90 door de Vlaamse regering opgericht om in de zes faciliteitengemeenten, Hoeilaart, Overijse en Tervuren woningen te bouwen voor personen met een middelgroot inkomen en een band met de regio.

Sinds 2006 is het werkterrein uitgebreid naar Halle-Vilvoorde, Huldenberg, Bertem, Kortenberg en Tervuren. Vlabinvest werkt steeds samen met een sociale huisvestingsmaatschappij of de intercommunale Haviland.

In 2010 zullen wellicht in Hoeilaart, Overijse, Kapelle-Op-Den-Bos,
Liedekerke, Halle, Machelen, Steenokkerzeel en in twee faciliteitengemeenten nieuwe woonprojecten kunnen starten. De 25 miljoen euro die Vlabinvest ontving in 2005 werd al volledig vastgelegd.

Vlabinvest werkt momenteel met de gecumuleerde som van 4,5 miljoen euro die het jaarlijks ontving in 2006, 2007, 2008 en 2009. De organisatie realiseerde sinds het begin van de jaren ’90 tot dusver samen met sociale huisvestingsmaatschappijen in negen gemeenten een 20-tal bouw projecten, samen goed voor 366 woningen waarvan 93 sociale woningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content