Verkoop appartementen aan de kust stijgt met 5 procent

© belga

De verkoop van appartementen aan de Belgische kust is in een jaar tijd met 5 procent gestegen. Dat blijkt maandag uit een persbericht van de vastgoedorganisatie Century 21.

Sinds het begin van de financiële crisis is de prijs van de appartementen aan de kust wel met gemiddeld 8 procent gedaald. Dat cijfer werd evenwel sterk beïnvloed door het segment van de duurdere appartementen, dat met een daling van 10 tot 15 procent af te rekenen kreeg.

Volgens de vastgoedorganisatie is die terugval nog niet helemaal weggewerkt door de vernieuwde belangstelling die sinds begin 2010 wordt vastgesteld. De prijsdaling heeft namelijk ook te maken met een duidelijke stijging van het aanbod: het vastgoed dat te koop staat aan de kust is in een jaar tijd met 20 procent gestegen. Volgens Century 21 gaat het momenteel om een recordaantal appartementen.

Nog volgens de organisatie van vastgoedkantoren kan de Belgische vastgoedmarkt over het algemeen weer als ‘normaal’ worden beschouwd, want wie wil beleggen in vastgoed is minder bang dan in 2009 en is er meer overtuigd dat de vastgoedmarkt stevig in zijn schoenen staat. “Dit bevestigt nog maar eens dat de Belgische vastgoedmarkt niet met volle kracht getroffen werd door de crisis”, luidt het bij Century 21.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content