Tijdsgebrek? Bezoek virtueel een nieuw huis vanuit je zetel

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Vanaf dit jaar kunnen Vlamingen meer dan vijfhonderd woningen die te koop staan virtueel bezoeken. Dewaele Groep is de eerste vastgoedgroep in ons land die die service aanbiedt.

De vastgoedgroep Dewaele Groep laat de Vlaamse huizenjagers voor het eerst kennismaken met virtual reality (VR). Met behulp van een VR-bril hoeven Vlamingen die een huis willen kopen niet langer de deur uit als ze een woning willen bezichtigen. “Kopers kunnen nu heel wat tijd sparen in hun zoektocht naar de perfecte woonst”, laat Dewaele Groep weten. “Het is efficiënter en veel sneller.”

Tijdswinst

De vastgoedgroep speelt vooral de kaart van de tijdswinst uit. Volgens Dewaele Groep bezoekt het merendeel van de kopers al vlug tien panden vooraleer ze een woning kopen. “In de praktijk betekent dit dat kandidaat-kopers daaraan al snel een paar weken of zelfs maanden kwijt zijn. Ook de verkopers sparen tijd uit. Ook zij krijgen vaak een hoop geïnteresseerden over de vloer vooraleer er echt een koper toehapt”, klinkt het.

“Zonde van de tijd en de energie. Maar als je virtueel op huizenjacht kunt gaan, kun je flink wat tijd besparen. Dat is in het voordeel van de koper, maar ook in dat van de verkoper of de vastgoedmakelaar”, zegt Filip Dewaele, de CEO van Dewaele.

Dewaele doet een beroep op een speciaal uitgeruste fotograaf die te koop gestelde woningen met een 360 graden-camera fotografeert. Kopers die vervolgens een virtueel bezoek willen brengen aan de woning, kunnen een VR-bril opvragen bij de makelaar.

Meer dan 500 panden

De Waele: “Bezoekers kunnen zich met hun VR-bril voortbewegen binnen het beeld, ze kunnen stoppen, enkele zaken in detail te bekijken, van het ene verdiep naar het andere gaan enzovoort. Als ze dan echt een goede selectie gemaakt hebben, kunnen ze een woning in het echt gaan bekijken.”

De vastgoedgroep benadrukt dat al vijftig panden op die manier bezocht kunnen worden. Het is de bedoeling dat dat aantal dit jaar oploopt tot meer dan 500. “Begin volgend jaar gebeurt allicht hetzelfde met de woningen en de appartementen op de privéhuurmarkt”, verduidelijkt Dewaele Group.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content