Recordaantal vergunningen voor verbouwingen in Brugge

© belga

In Brugge zijn door de stedelijke dienst ruimtelijke ordening in 2009 een recordaantal vergunningen afgeleverd voor verbouwingen. Dat heeft schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) bekendgemaakt.

Het gaat om 702 vergunningen in plaats van 647 in 2008. Het aantal vergunningen voor nieuwbouw steeg het voorbije jaar met 33 stuks tot 229. “Brugge gaat hiermee in tegen de nationale en Vlaamse trend”, zegt Van Volcem.

De Brugse schepen schrijft de stijging in de nieuwbouw vooral toe aan de nieuwe normen. “Het aantal percelen per hectare bij nieuwe verkavelingen is opgetrokken. Uit de cijfers blijkt dat de vraag naar nieuwbouw in Brugge groot is, ondanks de crisis. Daarom is de afwerking van de afbakening van het stedelijk gebied Brugge van groot belang, zodat we nieuwe gebieden kunnen aansnijden. Daardoor zouden er tot 600 betaalbare woningen kunnen bijkomen.”

Naast het aantal vergunningen om te bouwen en verbouwen, steeg ook het aantal slooppremies. Dat kan volgens de schepen het gevolg zijn van het btw-tarief van zes procent.

Opvallend is ook de aflevering van 36 vergunningen voor het plaatsen van zonnepanelen in de historische binnenstad. Die vergunning is enkel mogelijk als de panelen niet zichtbaar zijn van op het openbaar domein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content