Quares zoekt 28 miljoen euro voor fonds studentenvastgoed

© belga
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

De Antwerpse vastgoedonderneming richt een nieuw fonds op voor de aankoop van 42,5 miljoen euro residentieel vastgoed voor studenten in grootsteden. Daarvan wil het 28 miljoen vinden bij vermogende beleggers door de oprichting van het Quares Student Housing Fund.

De Antwerpse vastgoedonderneming richt een nieuw fonds op voor de aankoop van 42,5 miljoen euro residentieel vastgoed voor studenten in grootsteden. Daarvan wil het 28 miljoen vinden bij vermogende beleggers door de oprichting van het Quares Student Housing Fund. De rest wordt geleend. Dat vernam Trends op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes.

Dit is het derde fonds van Quares. Eerder al bracht de vastgoedonderneming al het Quares Retail Fund I en Quares Retail Fund II op de markt. Quares richt zich op vermogende beleggers, die minstens 100.000 euro moeten investeren. Daarom is er ook geen controle van de financiële toezichthouder FMSA.

Het kapitaal opbrengst van het eerste winkelvastgoedfonds – 60 procent meerwaarde over vijf jaar volgens een schatting van CBRE – zou in principe moeten worden uitgekeerd. Herman Du Bois, partner van Quares: “Slechts 20 procent van de aandeelhouders wil er echter uitstappen. Dus zetten we het Fonds verder voor de andere 80 procent. De verkopers zullen we terugbetalen door een deel van het vastgoed te verkopen of omdat de overige 80 procent hun aandeel wil overnemen.”

Het eerste studentenwoonpand in Brussel is gekocht. Antwerpen en Luik liggen in het vizier. Omdat het geen typische studentensteden zijn, kunnen ze eventueel ooit als gewone woning voor singles worden verhuurd. De looptijd van Quares Student Housing Fund is 8 jaar. De beoogde rente is 3,5 procent netto.

Geïnteresseerde investeerders hebben nog tijd om in te schrijven. “We verlengen de periode waarin kan geïnvesteerd worden bewust, omdat we in de voorbije jaren beleggers die aanklopten voor een vastgoedinvestering moesten teleurstellen”, aldus Du Bois. “Nu hebben we permanent een beleggingsproduct in huis.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content