Negatieve rente woonlening voor klanten Belfius definitief uitgesloten

© Belga

De bank Belfius heeft aangekondigd dat ze haar klanten definitief geen negatieve rente gaat geven. De bank gaat daarmee in tegen het advies van de geschillendienst Ombudsfin.

Klanten die in het verleden een woonlening met een variabele rente hebben afgesloten zien in sommige gevallen de rente tot 0 procent of dieper zakken. Maar niet alle banken zijn bereid de leners een vergoeding te betalen als de rente in het rood noteert.

Geen negatieve rente

Ombudsfin liet twee weken geleden weten dat een handjevol klanten bij AXA en Belfius daarom een klacht hebben ingediend bij de geschillendienst. De staatsbank liet toen weten dat het de zaak ging onderzoeken. Vandaag kondigt Belfius aan dat een negatieve rente op woonkredieten definitief uit den boze is. Dat schrijft De Tijd.

Volgens de bank is de intentie van een woonlening duidelijk voor zowel de bank als de klant. “De bank stelt een kapitaal ter beschikking om een onroerend goed te kunnen verwerven, de klant betaalt hiervoor een vergoeding – een rente. Het was nooit de intentie van de partijen dat klanten een kapitaal ter beschikking krijgen van de bank en de bank hier bovenop ook nog eens een vergoeding zou betalen”, klinkt het. De rente kan met andere woorden niet onder 0 procent zakken. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content