Investr lanceert beleggingsvastgoed op het web

Frédéric Vandenhende © .
Laurenz Verledens vastgoedexpert bij Trends

In tijden van extreem lage rentes kijken meer beleggers richting vastgoed. Ze kunnen zich informeren op het vastgoedbeleggingsplatform Investr.

Ons land telt een groot aantal vastgoedwebsites zoals Immoweb, Immovlan, Hebbes, Zimmo en Realo, die zich richten tot de huizenjagers. Particuliere vastgoedbeleggers komen veel minder aan hun trekken op het internet. “Dat is vreemd”, merkt Frédéric Vandenhende op. “Want de interesse voor vastgoedbeleggingen is groot en neemt nog toe. Het aantal vastgoedverkopen op jaarbasis schommelt al jaren rond de 140.000, maar het aandeel van het beleggingsvastgoed daarin is sterk gestegen. Vijf jaar geleden was het nog 10 procent, nu bijna 20 procent.”

Vandenhende, die tot voor kort werkte voor de projectontwikkelaar Re-Vive, wil die leemte op het internet invullen met zijn vastgoedbeleggingsplatform Investr. Daar kunnen kandidaat-investeerders panden zoeken en vergelijken, rendementen berekenen en hun financieringsbehoeften inschatten. Investr zet hoog in op betrouwbare informatie en degelijke rekentools. “Omdat ik uit mijn ervaring als vastgoedmakelaar- en verkoper heb geleerd dat heldere informatie de sleutel is om mensen te overtuigen van een vastgoedbelegging”, zegt Vandenhende.

Investr haalt zijn inkomsten van ontwikkelaars en vastgoedmakelaars die hun panden op de website in de kijker zetten. “Het is helemaal niet de bedoeling de makelaars buiten spel te zetten”, vervolgt Vandenhende. “Zij hebben er juist veel bij te winnen, want ze krijgen goed geïnformeerde klanten over de vloer, die enkel nog moeten kiezen tussen hooguit twee of drie panden.”

Sinds begin maart 2015 is Frédéric Vandenhende voltijds bezig met de ontwikkeling van de website, die ondertussen volledig operationeel is. “De komende maanden zijn er nog uitbreidingen gepland. Zo zijn we nog volop in gesprek met enkele banken om een samenwerking op te zetten rond kredietverlening en renteberekening.”

Partner Content