Home Invest doet grootste investering in zijn geschiedenis

De residentiëlevastgoedbevak Home Invest Belgium koopt drie gebouwen in het hartje van Louvain-la-Neuve. Met een investering van meer dan 34 miljoen euro is het de grootste transactie in de geschiedenis van Home Invest.

De residentiëlevastgoedbevak Home Invest Belgium koopt drie gebouwen in het hartje van Louvain-la-Neuve. Met een investering van meer dan 34 miljoen euro is het de grootste transactie in de geschiedenis van Home Invest.

De drie gebouwen, CV9, CV10 en CV18, maken deel van het vastgoedcertifcaat ‘Louvain La Neuve 1976’. Ze liggen tussen het station en de Aula Magna. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 23.000 m2, waarvan 40 procent bestemd is voor bewoning en 36 procent voor commercieel gebruik. Het saldo bestaat uit kantoren en auditoria. “We kopen eigenlijk een stadsdeel in een dynamische en sterke stad; de site bedraagt meer dan een 1 hectare”, zegt CEO Xavier Mertens. De gebouwen werden opgericht in het kader van een opstalrecht verleend door de UCL voor vijftig jaar op de bijhorende terreinen. Dit opstalrecht vervalt in 2026.

Home Invest kwam met Immobel en AG Real Estate Asset Management, de houders van de zakelijke rechten van het certificaat, een transactieprijs van 34,4 miljoen euro overeen (inclusief aktekosten). Dat komt neer op een bruto aanvangsrendement van ongeveer 8,4 procent. De waarde van de vastgoedportefeuille van Home Invest stijgt met ongeveer 14,3 procent naar 275 miljoen euro.

Home Invest benadrukt dat deze acquisitie past in zijn pure player-investeringsstrategie in residentiële of gemengde gebouwen. Met deze investering doet Home Invest ook een belangrijke stap op de markt van de studentenhuisvesting: van het gedeelte voor bewoning is 77 procent bestemd voor studenten. “Dat zijn geen studentenkoten”, zegt Xavier Mertens. “Het gaat om studio’s en flats. Helemaal nieuw is dat niet voor ons: we hebben al enkele studentenstudio’s in portefeuille. En het past in onze strategie om het hele residentiële segment, van studentenstudio’s tot serviceflats, te bestrijken.”

De vastgoedportefeuille van Home Invest Belgium in exploitatie bestaat uit 73 gebouwen op 42 sites met een totale oppervlakte van 125.432 m². (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content