Groenestroomcertificaten aanvragen is al anderhalve maand onmogelijk

© Getty Images/iStockphoto

Eigenaars van zonnepanelen kunnen al zes weken geen groenestroomcertificaten aanvragen.

Volgens Dirk Van Evercooren heeft van de Vlaamse energieregulator (VREG) de consumenten op de hoogte gebracht dat ze tussen 10 oktober tot 14 november geen certificaten konden aanvragen. Maar meer dan een week na de deadline is dat nog altijd onmogelijk.

In een interview met Het Belang van Limburg laat Van Evercooren van de VREG weten dat de problemen het gevolg zijn van een technische fout bij het overzetten van de gegevens van de VREG naar de netbeheerders Infrax en Eandis. Die transitie was noodzakelijk omdat niet langer de VREG, maar de netbeheerders voortaan de aanvragen behandelen.

Problemen opgelost

“De technische fout werd rechtgezet waardoor eigenaars van zonnepanelen vanaf morgen weer certificaten kunnen aanvragen. Mensen zullen dus wat langer moeten wachten op hun geld, maar niemand zal hierdoor een euro verliezen”, laat Van Evercooren weten.

In Vlaanderen hebben zo’n 230.000 gezinnen en bedrijven zonnepanelen. Het merendeel heeft recht op groenestroomcertificaten, per 1.000 kWh geproduceerde elektriciteit. “Limburgers die recht hebben op groenestroomcertificaten kunnen vanaf 23 november via onze website terecht op ons nieuwe Loket voor Groene Stroom”, zegt Bjorn Verdoodt van Infrax in de krant. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content