Ghelamco werkt aan uitgifte obligaties

De vastgoedgroep Ghelamco van Paul Gheysens plant een private plaatsing van obligaties. Dat vernam het weekblad Trends in financiële kringen.

De vastgoedgroep Ghelamco van Paul Gheysens plant een private plaatsing van obligaties. Dat vernam het weekblad Trends in financiële kringen.

De verkoopperiode loopt vanaf begin december. Het juiste bedrag is niet bekend, maar het zou relatief bescheiden zijn. Ghelamco wil het bericht ontkennen, noch bevestigen.

Ghelamco Group met zetel inIeper heeft een balanstotaal van 1 miljard euro met een geconsolideerd eigen vermogen van 517 miljoen(2011), waarvan 410 miljoen reserves en overgedragen resultaat. De vastgoedportfolio bedraagt 640 miljoen euro. De Belgische activa zijn goed voor 35 procent van het totaal. Ghelamco Group is vooral bekend van de ontwikkeling van het Gentse Arteveldestadion. Het bedrijf is sterk actief Knokke, waar het ook twee hotels en een golf uitbouwt. Aan de Leuvense Vaartkom investeert de groep in studentenwoningen, en het Retail & Office Park Vander Elst. In Brussel ontwikkelde Ghelamco al enkele projecten. Het zou er naar verluidt sterker op willen focussen.

De portfolio in Polen is goed voor 45 procent van het totaal. Het heeft er 1 miljoen vierkante meter gebouwen gerealiseerd of vergund. Ghelamco is in Polen de belangrijkste ontwikkelaar, onder meer met het hoogste kantoor in wording. De 220 meter hoge Warsaw Spire (100,000 vierkante meter ruimte), ontworpen door het Brusselse architectenbureau M .& J-M. Jaspers – J. Eyers & Partners haalde al enkele prijzen. In dezelfde stad opende Ghelamco in september nog het Senator-project in de voormalige gebouwen van de Nationale Bank. Dat kreeg de prijs van het beste kantoorgebouw in Europa op de prestigieuze European Property Awards in Londen, einde September. Naast kantoren is Ghelamco in Polen ook actief in residentiële projecten en logistiek.

Rusland is goed voor 12 procent van het actief van de groep. Het leverde in september ten noorden van Moskou het Dmitrov Logistics Park op. Logistiek, retail en residentiële projecten in Oekraïne maken 8 procent van de portefeuille uit. (H.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content