Geld lenen voor een woning was nog nooit zo voordelig als nu

© thinkstock

De woonrente stond nog nooit zo laag als nu. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door John Romain van Immotheker.

Vooral voor leningen tot 20 jaar of korter zitten we op een historisch dieptepunt”, meldt Het Nieuwsblad zaterdag.

De rente op spaarboekjes is al enkele maanden in vrije val. De jongste weken volgt ook de hypothecaire rente, de intrest die gevraagd wordt voor woonleningen. Die volgt de rente die de Belgische staat betaalt voor leningen op lange termijn. En die zit al dagen onder de twee procent, lager dan ooit tevoren. De meeste banken volgen met hun woonleningen.

“We zien bijna dagelijks een of andere bank die een tarief verlaagt”, zegt Kristof De Paepe van bankvergelijkingssite Spaargids.be. “De meeste ervan raken op het laagste niveau in jaren.”

Volgens De Paepe is de lage rente een mooi moment om leningen te laten herzien.

John Romain van Immotheker wijst erop dat de rentevoeten die banken afficheren niet noodzakelijk de laagste rentevoeten zijn die u kunt krijgen. Wie bijvoorbeeld belooft zijn loon te storten op een zichtrekening van de bank, of een of andere verzekering afsluit, krijgt mogelijk kortingen die meer dan een halve procent kunnen bedragen.

Wordt lenen voor een woning binnenkort nog voordeliger of niet? “De banken hebben hun reële rentevoeten minder laten stijgen dan de staatsrentes, wat betekent dat ze meer winst nemen op de leningen. Ik denk dat ze dat gaan blijven doen. Dus zelfs als de staatsrentes nog verder zakken, verwacht ik geen verdere verlaging van de woonrentes,’ aldus Romain aan het Nieuwsblad. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content