Electrabel-toren wordt creatieve toren

Het huidige kantoorgebouw van Electrabel aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen wordt een multifunctionele toren. Projectontwikkelaar L.I.F.E. van Serge Hannecart wil in het gebouw bedrijfsruimte combineren met onder meer een designhotel, een restaurant en een stadssupermarkt.

Energiebedrijf Electrabel verhuist zijn Antwerpse kantoren naar een nieuwbouwproject aan het Kievitplein. Projectontwikkelaar L.I.F.E. zal het huidige kantoorcomplex aan de Mechelsesteenweg, een ontwerp van Léon Stynen uit 1958, volledig renoveren en herontwikkelen onder de naam W.A.T.T. – Working Apart, Thinking Together. W.A.T.T. zal bestaan uit vijftien verdiepingen met een totale bovengrondse oppervlakte van 15.400 m², plus nog eens 300 ondergrondse parkeerplaatsen voor de kantoren en buurtbewoners.

Met W.A.T.T mikt L.I.F.E. in de eerste plaats op bedrijven uit de creatieve sector, start-ups en eenmanszaken, maar ook grotere bedrijven zoals reclamebureaus, productiehuizen, uitgevers, architecten, web- en productdesigners. Het concept is een gezamenlijk idee van L.I.F.E en het communicatiebureau The Oval Office.

Flexibiliteit en multifunctionaliteit zijn kernwoorden in het concept. De verdiepingen kunnen opgedeeld worden in oppervlaktes vanaf 100 m². Op dit moment zijn er al vier verdiepingen gereserveerd voor verschillende creatieve bedrijven. De helft van de gelijkvloerse verdieping zal dienst doen als stadssupermarkt. L.I.F.E. zoekt nog partners voor het uitbaten van een conferentiecentrum, een hotel, een restaurant, een exclusieve roofbar en een wassalon.

Eerder herontwikkelde L.I.F.E ook al het voormalige hoofdkantoor van de Antwerpse Waterwerken (AWW) op de Mechelsesteenweg tot een gemengd complex met flexibele bedrijfsunits en studentkoten. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content