Banimmo mikt op Gent

De beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn eerste project afgehandeld in Gent.

De Vlaamse Milieumaatschappij nam een gebouw in gebruik op The Loop. Dat gebied tussen Flanders Expo en de Ringvaart werd ontwikkeld en gecommercialiseerd door het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB dat voor het eerst samenwerkt met de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo. PMV gaf aan Arch & Teco de opdracht om het gebouw van 7200 vierkante meter te tekenen. Het is bijna 21 miljoen euro waard.

“Het gebouw staat voor onze nieuwe strategie om in Vlaamse steden projecten te ontwikkelen op maat van de klant”, zegt de investeringsmanager van Banimmo, Amaury de Crombrugghe. “Vroeger profileerden we ons met de herpositionering van oud vastgoed op eigen risico, om dat dan op de markt te plaatsen en door te verkopen aan een belegger.”

“Vroeger waren we vooral in Brussel actief, maar we mikken nu op Gent omdat het een bloeiende studentenstad is. We verwachten dat heel wat bedrijven zich naar universiteitssteden verplaatsen, op zoek naar jonge, opgeleide mensen die dicht bij huis willen werken.” (H.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content